Staatsbosbeheer

  Natuur waar je je mee verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Het zit in onze natuur.

  Ondernemend: beschermen, beleven & benutten
  Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin ze mensen wil betrekken bij de natuur die hen raakt. Een toekomst waarin de publieke financiering van beheer van natuur, landschap en recreatie niet langer vanzelfsprekend is en zal afnemen. Voortaan moet het werk van Staatsbosbeheer deels uit eigen activiteiten gefinancierd worden. Om groene ambities op het vlak van jeugd, recreatie, doelgroepen met speciale behoeften en toezicht te financieren, wordt Staatsbosbeheer een maatschappelijk ondernemer. Niet om de hoogst mogelijke omzet te halen, maar om met renderende zaken betekenisvolle activiteiten mogelijk te maken.

  Natuur voor iedereen
  We beheren ruim 260.000 hectare Nederlandse natuur. Dat is een grote verantwoordelijkheid en we zijn er trots op dat we die mogen dragen. Alle Nederlanders zijn van harte welkom om die natuur te beleven. Van onze natuurgebieden is 92 procent vrij toegankelijk. In de andere 8 procent is de natuur te kwetsbaar. Daarom zijn die gebieden niet of nauwelijks te bezoeken.

  Samenwerken
  We kunnen onze doelstellingen en ambities niet alleen realiseren. We hebben steun nodig van de Nederlandse samenleving en de overheid. Daarom zoeken we naar een optimale samenwerking met bewoners en bezoekers, politiek en bestuur en zakelijke partijen. Duurzaamheid staat daarbij altijd voorop: ook toekomstige generaties moeten in staat zijn om de natuur te beleven en te benutten.
  DELEN
  Vorig artikelJoey Parren Reclame
  Volgend artikelCafé De Prins