Proef bourgondisch Limburg in Roermond

ROERMOND – Proef en beleef bourgondisch Limburg op zondag 4 juni tijdens Zondag met Lef! Van 12.00 tot 18.00 uur staat Weerstand Roermond in het teken van Liefde, Emotie en Food (lef). Zondag met Lef is een foodbeleving voor jong en oud; van proeverijen en workshops tot livemuziek, kookdemo’s en activiteiten voor kinderen. De toegang is gratis.

Na succesvolle edities in Amsterdam, Neer, Horst en Helden, komt Lef dit jaar naar Roermond. Op zondag 4 juni wordt een deel van het oude Philips terrein (ingang via Bredeweg) omgetoverd in een foodbeleving met Lef. “Echte Limburgse food producenten werken samen om gezamenlijk hun product en passie te promoten. Alles in een toegankelijke sfeer op een prachtige locatie bij Weerstand Roermond”, legt Ria Joosten, een van de organisatoren uit. “Er worden proeverijen en kookdemo’s georganiseerd en presentaties gegeven, daarnaast verkopen de bedrijven hun eigen producten. Zondag met Lef is een bourgondische foodbeleving ten top, gratis toegankelijk en leuk voor jong én oud. Het beloofd een fantastische zondagmiddag te worden!”, vervolgt Joosten.

Proef en beleef bourgondisch Limburg

Verwen je smaakpapillen en verrijk je kennis over onze eigen Limburgse producten tijdens Zondag met Lef. Dit wil je niet missen: 

  • Duik in de kunst van slow coffee bij Blanche Dael;
  • Leer alles over blauwe bessen en gezondheid bij Handje Gezond;
  • Ontdek het gemak en plezier van het kweken van appels in eigen tuin tijdens de presentatie van Minitree;
  • Kom alles te weten over slow brewing bij de presentatie van Lindeboom;
  • Versier je (kinder)ijscoupe bij Laaker Boere Ies;
  • Proef heerlijke kazen en neem een kijkje in de kaasmakerij van Mildershoof;
  • Bekijk hoe asperges worden geschild en stel al je vragen over de bereiding van asperges bij de live cooking presentatie van Teboza;
  • Maak kennis met de smaakvolle bourgondische weidekalkoen van De Sjroete Farm;
  • Stap in de wereld van 100% pure fruitsappen bij Appeven;
  • Leer alles over het fascinerende brouwproces van Kombucha bij Props Brewery.

Over Stichting Limburg Lef

Zondag met Lef is een initiatief van Stichting Limburg Lef waarbinnen trotse Limburgse food professionals met een gedeelde passie voor liefde, emotie en food samenwerken. Gezamenlijk doel is consumenten de Limburgse agro- en  foodsector laten zien, proeven en beleven én het vormen van een netwerk van gepassioneerde foodondernemers die samen aanpakken en verbinden met elkaar en hun omgeving.

Vorig artikelKoor uit Holtum zingt in kathedraal Roermond
Volgend artikelFietstocht ‘Rondje Weert’ met stadsgids