Koor uit Holtum zingt in kathedraal Roermond

Foto via: bisdom-roermond.nl

ROERMOND – Het gemengd zangkoor uit Holtum zingt komende Pinksterzondag (28 mei) in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Het koor verleent dan vocale medewerking aan de pontificale eucharistieviering die om 11.30 uur begint. De viering is voor iedereen vrij toegankelijk.

Het koor dat in 1967 werd opgericht telt momenteel zo’n 20 zingende leden en staat sinds begin vorig jaar onder leiding van de 20-jarige dirigent Koen Vroemen. Het koor wordt voor de gelegenheid op het orgel begeleid door Jan Steenbrink. Het profane koor zingt met name klassieke koormuziek en treedt regelmatig op tijdens koorreizen in binnen- en buitenland met gerenommeerde orkesten en solisten. Ook verleent het koor regelmatig medewerking aan de eucharistievieringen in de parochiekerk van Holtum.

Tijdens de viering in de kathedraal van Roermond zingt het koor de vaste gezangen van de Missa Quinta van Amfelser en verder het ‘King all glorious’ van Vail/Wesley, het ‘Ave Verum’ van Mozart, het ‘Quartetto Pastorale’ van Rossini, het ‘Hallelujah’ van Händel en een ‘Alleluia, Amen’ gecomoneerd door dirigent Vroemen zelf.

Meer informatie over het koor: https://www.gemengdzangkoorholtum.nl

Vorig artikel41ste Limburg Festival: van lachbubbels tot tranentrekkers
Volgend artikelProef bourgondisch Limburg in Roermond