41ste Limburg Festival: van lachbubbels tot tranentrekkers

ROGGEL – Vijf dagen lang – van 16 t/m 20 augustus – zet het Limburg Festival voor de 41ste keer de tent op in Midden-Limburg. Met zo’n 183 voorstellingen van 31 (inter)nationale gezelschappen op 45 bijzondere (buiten)locaties is de keuze voor het publiek ook dit jaar reuze.

Programma

Van huisgezelschappen als Afslag Eindhoven, de muzikale heren van BOT en George & Eran Producties tot nieuwe namen als Pier21 en Theatergroep Aluin & Raymi Sambo Maakt. Zij zijn met het indrukwekkende ‘Ik zeg toch sorry’ over ons slavernijverleden geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als een van de meest indrukwekkende voorstellingen van 2023.

Zoals gebruikelijk heeft de festivalorganisatie weer pareltjes van (buiten)locaties weten te vinden voor de theatervoorstellingen. Denk bijvoorbeeld aan Kasteel Aldenghoor in Haelen, een verlaten tuinderskas in Weert, maar ook de hippe urban omgeving van Weerstand Roermond, Landgoed Heijerhof in Baexem en natuurgebied Kirkelsberg in Roggel. Tot groot genoegen van artistiek directeur Jan Klompen: “Zelfs mensen die hun hele leven hier wonen, weten we te verrassen met bijzondere locaties.”

Naast deze voorstellingen op bijzondere (buiten)locaties, wordt het publiek ook weer getrakteerd op andere vaste programmaonderdelen waarin iedereen wel iets naar zijn of haar goesting vindt:

  • Theater op Locatie: bijzondere theatervoorstellingen op bijzondere plekken in Midden-Limburg.
  • Dans Promenade: ongewone wandeling met verschillende vormen van dans.
  • Natuurlijk…Theater: theaterfietstocht afgewisseld met laagdrempelige theatervoorstellingen.
  • Ode aan Onvoorspelbaarheid: wandeltocht met voorstellingen van jonge frisse theaterhonden.
  • Limburg Festival Kindermiddag: een middag vol theater en activiteiten voor de jongste bezoekers.
  • Kasteel van Verlangen: theaterwandeling in en rondom een kasteel met onderweg puppetry voorstellingen.

Limburg Festival

Het Limburg Festival is het toonaangevende zomertheaterfestival in het hart van de provincie Limburg. Het festival brengt bijzonder theater op bijzondere (landschappelijke) plekken. Nieuw dit jaar is de samenwerking met jongeren van talentbroedplaats Nieuwe Helden Next Level in Weert. Deze jonge mensen werken aan een optreden geïnspireerd op de theatervoorstelling ‘Brieven van Mia’ van George & Eran. Producties waarvoor ze Limburgse veteranen (oud-militairen) ontmoeten en geïnspireerd door deze gesprekken hun eigen voorstelling maken.

Ga voor meer informatie naar www.limburgfestival.nl.

Vorig artikelTruckrun Leudal gaat door
Volgend artikelKoor uit Holtum zingt in kathedraal Roermond