Brand in garage van woonhuis Stramproy

STRAMPROY – Op zaterdag 8 april 2023 om 17.30 uur is de brandweer uitgerukt voor een brand in een garage van een woonhuis aan de Demerstraat in Stramproy.

De brand heeft de garage en een carport in de as gelegd. Een aangrenzende overkapping van het woonhuis heeft forse brand- en rookschade opgelopen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en zijn er naast de vervuilende rook geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De directe omgeving heeft enige last ondervonden van de brand.

Bij aankomst van het eerste blusvoertuig is de brand vanuit de garage doorgeslagen naar de carport. De eigenaar heeft de brand zelf gemeld en heeft een caravan onder de carport weggetrokken, waarna deze door de brandweerlieden is geblust. Het tweede blusvoertuig dat snel ter plaatse was, heeft samen met het eerste voertuig ervoor gezorgd dat het woonhuis gespaard is gebleven van de vlammen. Helaas heeft de overkapping wel zware schade opgelopen.

De brandweerlieden hebben een aantal gasflessen uit de garage gehaald en veiliggesteld. Een oldtimer in de garage is volledig verwoest door de brand.

Om 18.30 uur is het sein “brand meester” gegeven. Het team brandonderzoek van de brandweer zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De politie ziet geen reden om een onderzoek te starten. De stichting Salvage, die namens de verzekeraars werkt, werd opgeroepen om de eigenaar bij te staan.

Vorig artikelTweede paasdag onthulling nieuw raam in kathedraal Roermond
Volgend artikelLichte aardbeving geregistreerd in Maasbracht