Magere Mechelse herder beroerd gehuisvest in van de ratten vergeven achtertuin in Nederweert

Foto via: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

NEDERWEERT – De LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) heeft afgelopen vrijdag een vermagerde Mechelse herder bevrijd uit een ernstig verontreinigde achtertuin in Nederweert waar grote hoeveelheden ratten in rondliepen.

Het dier had volgens de LID geen deugdelijk hok of een droge, tochtvrije ligplek en beschikte over onvoldoende water. De herder is in overleg met de rijksdienst RVO in bewaring genomen en ondergebracht op een geheime opvanglocatie waar hij goed verzorgd wordt. De eigenaar draait op voor alle kosten voor transport en onderdak. 

Bevrijd

Na een melding bij het Meldpunt 144 ging de inspecteur van de LID ter plaatse en trof een zeer zorgwekkende situatie aan. De hond leefde permanent vastgeketend in de tuin. In een hoek stond een omgekeerde regenton die volledig was gevuld met hondenbrokken waar het dier onbeperkt van kon eten. Evenals de ratten die een plaag vormden in de tuin én de buurt.

De eigenaar kreeg bestuursrechtelijke lasten opgelegd om de tuin te reinigen, een deugdelijk hok neer te zetten en de hond van de juiste verzorging te voorzien. Het leidde tot een ondeugdelijk houten bouwsel dat niet geschikt was voor het buiten houden van een hond.

Omdat de herder bovendien zorgwekkend begon te vermageren, hebben de inspecteur en de RVO het dier bevrijd uit deze nare omgeving. De rattenplaag in de tuin en de buurt is bekend bij de gemeente Nederweert. 

Vorig artikel22e VSN voetbaldagen bij Eindse Boys in Nederweert-Eind
Volgend artikelMeer tijd voor haalbaarheid fietsverbinding Roermond en Buggenum/Haelen