Extra voorstellingen film ‘Leuken in vroeger jaren’

Engelse legervoertuigen in 1944 op Roermondseweg Weert

WEERT – Vanwege grote belangstelling voor de filmdocumentaire ‘Leuken in vroeger jaren’ geproduceerd en samengesteld door Weertenaar Jo van Geneijgen, zijn er in maart nog vier extra voorstellingen van deze film te zien.

De filmdocumentaire trok in januari veel bezoekers naar de Gotcha Cinema in Weert. Volgens filmmaker Van Geneijgen een onverwacht groot succes, dat resulteerde in zes uitverkochte voorstellingen.

Wandeling  

Deze film neemt je in een wandeling mee door het verleden van de Weerter gehuchten Leuken en Moesdijk. In de 118 minuten durende filmdocumentaire zie je foto’s, documenten, unieke filmbeelden en interviews met vooral oudere inwoners. Ook zullen mooie anekdotes de revue passeren.

Woonwagenbewoners

Woonwagenbewoners op Leuken maakten deel uit van deze gemeenschap en krijgen aandacht in de film. Tevens zullen de vroegere executies, nabij de Trumpert en het neerstorten van een Engelse bommenwerper in de tweede wereldoorlog in beeld worden gebracht.

Extra voorstellingen

De vier extra voorstellingen vinden plaats, zaterdag 18 en 25 maart en op zondag 19 en 26 maart in Gotcha Cinema Weert. Van Geneijgen laat weten dat dit de laatste voorstellingen in de bioscoop zijn en dat de film, om technische redenen, niet op DVD wordt uitgebracht.                                                                          

Alle dagen is aanvang van de filmdocumentaire, 15.30 uur. Een ticket kost € 9,- en is te bestellen via www.gotcha-weert.nl Tel: 0495-532002. Meer informatie: https://www.gotcha-weert.nl/acties-evenementen-arrangementen/leuken.

Vorig artikelInschrijving Cultureel Lint 2023 Weert geopend
Volgend artikelGrote brand in woonboerderij Meijel