Rotaryclubs Weert doneren Shelterboxen voor slachtoffers aardbevingsramp in Turkije en Syrië

WEERT – Snel hulp bieden aan mensen in nood is één van de speerpunten van serviceorganisatie Rotary. Het gaat om het bieden van concrete hulp.

Na het uitkomen van de eerste rampberichten en het zien van zeer heftige beelden van slachtoffers van wie familie levend onder het puin ligt begraven is het Rotarynetwerk in Nederland direct in werking gesteld. De twee Rotaryclubs in Weert hebben vijf ShelterBoxen gedoneerd voor slachtoffers die geen huis meer hebben of niet meer in hun huizen durven te wonen wegens naschokken en instortingsgevaar.

Veel mensen overnachten onder erbarmelijke omstandigheden in sneeuw, kou en regen. Er is sprake van grote humanitaire nood in de getroffen gebieden. Inmiddels is na een paar dagen in beide landen het dodental opgelopen tot boven de 20.000 en er zijn duizenden gewonden. De verwachting is dat deze aantallen nog sterk gaan oplopen.

Bauke Boerma, voorzitter van ShelterBox Nederland: “Sinds de start van de actie van Rotary worden we overstelpt met donaties. ShelterBox is al ter plaatse in Turkije en Syrië en kan alle steun goed gebruiken om de slachtoffers van deze ramp een dak boven hun hoofd te bieden.”

ShelterBox, een officiële projectpartner van Rotary International, stelt in rampgebieden altijd eerst met een onderzoeksteam ter plaatse vast welke hulp het beste kan worden ingezet. Na overleg met plaatselijke en internationale hulporganisaties wordt bepaald welke hulpgoederen naar de getroffen gebieden gaan. In de bekende ShelterBoxen zit materiaal waar de mensen behoefte aan hebben zoals tenten, slaapzakken, gereedschap en tabletten voor waterzuivering. Ook worden losse goederen zoals afdekzeilen en touw, thermische dekens, warme kleding en solarverlichting geleverd.

Er zijn grote tenten die groot genoeg zijn voor vier volwassenen en zes kinderen en kleinere tenten voor twee volwassenen en drie kinderen. Als richtlijn voor het inzetten van een grote tent geldt een bedrag van € 750,- Wil je ook doneren dan kan dat via deze website https://www.shelterbox.nl/doneer/.

Vorig artikelIntentieovereenkomst Bouwen Kleine Kernen gemeente Leudal
Volgend artikelCFC Gravelevent op zaterdag 18 maart 2023