Rogstaekers presenteren nieuw programma vastelaovendj

WEERT – Al bijna 100 jaar organiseert Stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers de Weerter vastelaovendj. Na twee jaar zonder een volwaardige vastelaovendj presenteren de Rogstaekers dit jaar weer een compleet programma. Een nieuw programma met oude elementen maar ook nieuwe evenementen.

Centraal staan de tradities die in sommige gevallen in een nieuw en modern jasje zijn gestoken. Het brengen van een eerbetoon aan de optochtdeelnemers via het optochtbâl, waarin lol en plezier de boventoon gaan voeren. Naar het overdragen van de macht aan ’t Vôlk met een daarop volgend Preensebâl. Tot aan het verjagen van de Rog via herrie en kabaal op Kieëtele Dieënsdig.

Zo wordt de Rogstaekers legende in leve gehouden en laten ze zien dat ze trots zijn op de geuzenaam, de Rogstaekers, voor alle Weertenaren.

Kenmerkend aan dit jaar is ook het feit dat vastelaovendj voor jong en oud is. Dit krijgt vorm door de wichter fieëst middig, Fieëst van nix voor de iets ouder jeugd van 12-15 jaar en het senioren matinee. Daarnaast zoeken de Rogstaekers actief de verbinding met de vastelaovendjvierders zelf, dit uit zich oa in een samenwerking met VV. de straotvêrkus en VV de Batrave.

Bij een nieuw programma hoort ook een nieuwe manier van presenteren. Kijk daarom onderstaande animatie en leer alles over het bijzondere en spectaculaire programma van Stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers.

Alle data en tijden kun je terugvinden via: www.vvderogstaekers.nl

Bekijk de video: https://youtu.be/gwtesJLr12k

Vorig artikel26e Singin concert van Zanggroep Heel Vocaal uit Heel
Volgend artikelRoermond uitvalsbasis voor serie plofkraken in Duitsland