Kai van Gansewinkel is de 71e Jeugdpreens van Wieërt

Fotograaf: Loes Mennen | Flitzer Fotografie

WEERT – Na enkele jaren afwezigheid kon er eindelijk weer een Boonte Femiêlie Middig georganiseerd worden in het Munttheater. Honderden kinderen en hun ouders werden getrakteerd op een prachtige middag vol humor, dans en muziek. Het hoogtepunt van de middag was de uitroeping van de 71e Jeugdpreens van Wieërt.

Jeugdpreens Kai I

Uniek in de rijke geschiedenis van de Rogstaekers is dat vader en zoon de Wieërter vastelaovendj samen voor zullen gaan. De 11-jarige Jeugdpreens Kai I is namelijk de oudste zoon van Stadspreens Paul I van Wieërt en Lauri van Gansewinkel-Haex. Het 8-jarige zusje Aivi en broertje Phil van 4 jaar maken het Prinselijke gezin, dat aan de Scheepsbouwkade woont, compleet.

’t Rappe Racerke

De kleine Hoogheid brengt een groot deel van zijn tijd door in groep 8 van Basisschool Molenakker, waar juf Kitty hem probeert wat slimmer te maken. Maar ook buiten schooltijd hoeft hij zich niet snel te vervelen.

Zo zwemt de Jeugdpreens zijn wedstrijden bij ZPC Nederweert en gaat hij graag mountainbiken. Daarnaast moét hij alles zien, horen en lezen dat met Formule 1 te maken heeft en dan natuurlijk in het bijzonder alles over Max Verstappen.
Zijn orde heeft alles met deze hobby’s te maken. Jeugdpreens Kai I heeft namelijk de “Orde van ’t Rappe Racerke” ingesteld.

Confetti stroomt door de aderen

Dat bij de familie Van Gansewinkel de confetti in het bloed zit is wel duidelijk. Toen Jeugdpreens Kai I tijdens de vastelaovendj van 2011 nog bij mam in de buik zat, wonnen zijn ouders met V.V. de Remmels de Gouwe Rog in de Groeëte Rogstaekersoptocht. Daar heeft hij zelf een vervolg aan gegeven door maar liefst drie keer de kleine Gouwe Rog in de Wichteroptocht te winnen.

Als kleine jongen heeft hij al vaak meegelopen als bordjesdrager van B.C. Wieërters Echte en heeft hij al heel wat uren staan plakken bij V.V. Hêldje op Zök. Vorig jaar, tijdens de bijzondere vastelaovendj van 2022, heeft Kai I volop genoten als lid van de Jeugdraod van Ellef, welke hij nu als Jeugdpreens van Wieërt voor zal gaan.

Samen met zijn Adjudânte Déon Lemmen, Thijn Hilgers en Kiki Houben, Jeugdvorst Vince en zijn Jeugdraod van Ellef en de Huppelpukes zal Jeugdpreens Kai I de Wieërter wichtervastelaovendj voorgaan onder zijn devies:

Formule 1 aane kânt, vastelaovendj és in ’t Wieërterlând.
Det veere vae MAXimaal, met di-j Preense vanne knaal.

Vorig artikelPaul van Gansewinkel is de 77e Stadspreens van Wieërt
Volgend artikelSamen werken aan een Integraal Kind Centrum in Weerter wijk Boshoven