Herdenkingsborrel in Weert ter nagedachtenis aan Richard Stribos A.K.A. Striep

WEERT – Zaterdagmiddag 21 januari organiseert een aantal familieleden en oude vrienden een herdenkingsborrel ter nagedachtenis aan Richard Stribos, A.K.A. Striep, medeoprichter van V.V. de Wiepkes en oud-uitbater van Café de Harmonie, die op 11 november 2022 jl is overleden in Breda. Hij wenste geen uitvaart maar riep: “Gewoon de fik er in” en aldus geschiedde. 

“Ondanks het feit dat hij al jarenlang niet meer woonachtig was in Weert, heeft zijn dood veel stof doen opwaaien en daarom hebben we besloten om op zaterdagmiddag 21 januari 2023 vanaf 15 uur een borrel te organiseren ter nagedachtenis in zijn eigen vertrouwde Café de Harmonie in Weert, waar hij van 1992 t/m 1995 uitbater was” aldus Hildegard, de zus van Striep.

“Iedereen is op eigen gelegenheid en voor eigen rekening welkom in Café de Harmonie in Weert. Om samen terug te kijken op zijn leven, sterke verhalen te delen, een traantje weg te pinken en elkaar in de armen te sluiten. Laten we met iedereen die er bij wil zijn proosten op zijn leven vol belevenissen en omzwervingen.

Oude foto’s en andere bijdragen

“Om ieders herinnering een plekje te geven vinden we het leuk als jullie oude foto’s willen scannen en van te voren doorsturen aan [email protected] net als muzieknummers die voor jou bij Striep horen. Ook verhalen die je wil delen kun je doorsturen. Daarnaast ligt er een boek klaar, waarin iedereen die dat wil een herinnering kan schrijven. Het boek is voor de nabestaanden van Striep”.

Over Striep

Richard Stribos (Striep) werd op 30 augustus 1968 geboren in Weert, waar hij de basisschool JF Kennedy doorliep en daarna de LEAO. Hij heeft zowel in de jeugd als bij de senioren (in een vriendenteam) gevoetbald bij Wilhelmina ’08. Die periode vormde de basis van een hechte vriendengroep van zes jongens te weten Eric Lenders, Rolf Bonten, Ed Stroek, Leon Lenaers en Andy Zander en Striep, die uiteindelijk samen aan de wieg stonden van de befaamde VV de Wiepkes. De vereniging zag het levenslicht op 21-09-1985 in Huize Bonten aan de Limburglaan. Striep was actief betrokken bij talloze fameuze optochtcreaties (hilarische bouwavonden in de garage bij Rob Grein thuis staan nog altijd op ons netvlies) en de organisatie van  het overbekende Wiepkesbal in de jaren 90. Maar ook de vakanties in de begin jaren 80 naar Nunspeet en Lommel leveren nog steeds onuitwisbare herinneringen op die de destijds onafscheidelijke vriendengroep koestert.

In 1992 nam Striep Café de Harmonie over en zwaaide hij er bijna drie jaar lang de scepter. Het is een tijd boordevol feest en live-muziek in de oudste kroeg van Weert aan de Muntpassage waar nog steeds voor veel inmiddels 50-ers talloze herinneringen aan kleven uit die tijd. In 1995 droeg hij het stokje over. Weert werd te klein voor Striep en hij vertrok naar het zonovergoten Aruba.

Van Weert naar Aruba en van Den Haag naar Breda… zijn leven kende vele omzwervingen en na een meer dan geweldig leven vol belevenissen en helaas ook te regelmatige ziekenhuisopnames (zijn eerste hartoperatie kreeg hij toen hij 9 jaar oud was) kreeg hij op 10 november 2022 in het Amphia ziekenhuis in Breda (herstellende van een andere operatie) het slechte nieuws dat zijn hart/aorta een niet te behandelen scheurtje vertoonde. Striep besloot toen onmiddellijk dat het mooi is geweest.

Hij was blij met zijn leven en de geweldige mensen die hij mocht ontmoeten. Onder zijn motto “accepteer wat je niet kunt veranderen, en verander wat je niet kunt accepteren” had hij vrede met de situatie en vreesde het einde niet. Op 11 november 2022 is hij vredig ingeslapen in het bijzijn van zijn zus Hildegard.

Vorig artikelGiocoso en Genti nemen je mee op een betoverende muzikale reis naar het Noorderlicht
Volgend artikelWerkzaamheden in de Grootheggerlaan en Meers in Thorn