Nieuw bij Bibliocenter Nederweert: Voorleespret met peuters

NEDERWEERT – Vanaf januari gaat bij Bibliocenter Nederweert de activiteit Voorleespret met peuters van start. Tijdens Voorleespret met peuters staat iedere week een (prenten)boek centraal. Aan de hand van dit boek wordt er gezongen, gespeeld en op allerlei manieren voorgelezen.

Het voordeel van voorlezen

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band tussen ouders/verzorgers en kind. Voorlezen is goed voor kinderen: het prikkelt hun fantasie, helpt bij de ontwikkeling van hun taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar het is vooral heel erg leuk!

Gratis bibliotheekpas

Voorleespret met peuters is bedoeld voor (groot)ouders en kinderen in de peuterleeftijd van 2 tot 4 jaar en vindt elke tweede vrijdag van de maand plaats van 09.15 tot 10.00 uur in Bibliocenter Nederweert. Het is helemaal gratis! Als je peuter nog geen lid is van de bibliotheek krijgt hij of zij gratis een bibliotheekpas.

Meer informatie is te vinden op www.bibliocenter.nl/voorleespret

Vorig artikelEindejaarsactie van bekroonde oliebollenbakker Jeffrey Dauphin
Volgend artikelNa Weert ook Baexem in de prijzen bij de Postcode Loterij