Vispassage ‘Verlengde Oude Maas’ bij Stevensweert in gebruik

Foto via Depositphotos (rostislavstefanek.seznam.cz)

De vispassage ‘Verlengde Oude Maas’ aan de oostzijde van de Molen- en Biltplas bij Stevensweert is klaar. Om de vissen te helpen, legden het waterschap en Rijkswaterstaat een compleet nieuwe beek aan in het natuurgebied langs de Molen- en Biltplas. Dankzij deze vispassage verbetert de zwemroute voor vissen vanuit de Maas naar de Oude Maas. Hierdoor kunnen ze de plekken waar ze zich voortplanten beter bereiken.

Veranderingen

De werkzaamheden startten begin dit jaar. Dit gebeurde in nauwe samenspraak met Natuurmonumenten, als eigenaar en beheerder van het gebied. De vispassage is nu helemaal klaar en het natuurgebied is weer volledig toegankelijk voor wandelaars. Zij kunnen de beek voortaan oversteken via een aantal nieuwe houten bruggetjes. Ook voor de kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden die grazen in het natuurgebied zijn doorwaadbare plaatsen gemaakt, zodat zij van de ene naar de andere kant van de beek kunnen gaan. 

Open middag

Zondag 29 januari 2023 organiseert Waterschap Limburg samen met Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten een open middag van 13:00 tot 15:00 uur voor iedereen die kennis wil maken met het heringerichte gebied. Je hoort dan ook meer over de werkzaamheden. Meer informatie vind je tevens op de website van Waterschap Limburg.

Vorig artikelFun Beach lanceert pop-up beleving ‘Giant Arcade Games’
Volgend artikelEenmalige witgoedinruilactie voor lagere inkomens in Nederweert