Inschrijven voor Grote Rogstaekersoptocht 2023

WEERT – Sinds jaar en dag is de Rogstaekersoptocht een van de hoogtepunten van de carnavalsperiode in Weert en het ontbreken van die optocht werd de afgelopen drie jaar dan ook als een groot gemis ervaren.

Nadat in 2020 door storm de grote Rogstaekersoptocht in Weert werd afgelast en ook in 2021 en 2022 de stoet vanwege de corona-pandemie geen doorgang kon vinden, zal er eindelijk weer een bonte optocht van praalwagens, groepen, kleine gezelschappen en eenlingen over de Weerter singels rond de binnenstad trekken. Dat gaat gebeuren op zondag 19 februari 2023 met vertrek vanaf de Parallelweg om 13.30 uur. Daar volgen op een later moment nog meer bijzonderheden over.

De potentiële optochtdeelnemers kunnen zich vanaf nu aanmelden via een formulier op de website van de Rogstaekers. Naast deelnemers uit Weert zijn ook deelnemers uit de aangrenzende gemeenten Nederweert, Cranendonck en Leudal van harte welkom.

Inschrijving is mogelijk t/m donderdag 5 januari voor groepen met een grote of kleine wagen en t/m donderdag 19 januari voor de overige deelnemers. Meer informatie staat in een speciaal nieuwsbericht op de website van de Rogstaekers.

Vorig artikelFf anger kukes wint 46ste Kakelspektakel van KV de Piepkukes
Volgend artikelFestival of Lessons and Carols in de Paterskerk