Gemeente Leudal doet mee aan Orange the World

Foto via Gemeente Leudal

LEUDAL – Tot en met 10 december wappert de Orange the World vlag bij het Leudalse gemeentehuis in Heythuysen. Daarmee laat de gemeente zien medestander te zijn in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en sluit aan bij de internationale campagne Orange the World.

Orange the World

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Met de campagne Orange the World is er wereldwijd aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne start op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en eindigt op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. Tijdens deze periode worden er wereldwijd gebouwen oranje verlicht en vlaggen gehesen. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Help geweld voorkomen

Ben je net als de gemeente Leudal medestander? Onderteken dan de #medestanderpledge op www.orangetheworld.nl.

Vorig artikelOntwerp voor invulling gebied Kanalenviersprong in Nederweert
Volgend artikelFf anger kukes wint 46ste Kakelspektakel van KV de Piepkukes