Gemeente Leudal steunt Stichting Groene Economie Limburg

Foto via Pixabay

LEUDAL – De gemeente Leudal steunt Stichting Groene Economie Limburg door middel van een financiële bijdrage in hun programma Charter Energietransitie MKB. Met dit programma gaat de stichting MKB-bedrijven helpen energie(kosten) te besparen en meer duurzame energie in te zetten.

Wethouder Michel Graef: “Steeds meer bedrijven komen in de knel door de hoge energieprijzen. Energiebesparing is een voor de hand liggende aanpak, maar ook de opwek van eigen, duurzame energie. Om het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) in onze gemeente te stimuleren om concreet aan de slag te gaan heeft het college besloten een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Groene Economie Limburg. Dit voor de uitvoering van hun programma van oktober 2022 t/m september 2024.”

Stimuleren

Met het programma ‘Charter Energietransitie MKB’ stimuleert de Stichting bedrijven aan de slag te gaan met de verduurzaming en leveren ze een actieve bijdrage aan het behalen van de ambities die de gemeente heeft op het gebied van energiebesparing. Wethouder Michel Graef: “Hopelijk kunnen bedrijven met hun hulp eenvoudiger stappen zetten naar meer duurzaam ondernemen. Alleen op deze manier kunnen we stappen in de goede richting zetten om aan de klimaatdoelstellingen, die het Rijk gesteld heeft, te voldoen.”

Gezamenlijk

Met het programma ‘Charter Energietransitie MKB’ worden o.a. informatiebijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers, energiescans uitgevoerd om bedrijven door te lichten qua energieverbruik, keukentafelgesprekken gevoerd en adviestrajecten verzorgd. Op deze manier wil de Stichting ondernemers ontzorgen bij het oppakken van de energietransitie. Ook zet de Stichting zich in voor het verduurzamen van bedrijventerreinen om zo extra kansen te bieden voor gezamenlijke maatregelen.

Meer informatie

Voor meer informatie: www.groene-economie.com

Vorig artikelNieuwe campagne brengt gesprek over palliatieve zorg op gang
Volgend artikelMcDonald’s in centrum Weert gaat verbouwen