Mogelijke vestiging van hulpdiensten op locatie Spickerhoven III in Roermond

Foto via Depositphotos (Foto-VDW)

ROERMOND – Op 1 november 2022 heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Roermond een ontwikkelkader vastgesteld voor de locatie Spickerhoven III, tussen de A73 en Sint Wirosingel. Dit betekent dat het gebied specifiek wordt aangewezen voor de vestiging van een verzameling van hulpdiensten. Denk hierbij aan brandweer, ambulance en ondersteunende functies.

Een goede huisvesting van de hulpdiensten is belangrijk voor de veiligheid in Roermond en in de regio. Het samenbrengen van de hulpdiensten op één locatie helpt hen bij de onderlinge samenwerking. De ligging van Spickerhoven III is gunstig om bij calamiteiten snel ter plaatse te kunnen zijn.

Hoe gaat het verder?

Direct omwonenden van het gebied zijn gisteren over het besluit geïnformeerd. Voordat de hulpdiensten daadwerkelijk naar deze locatie verplaatsen, moeten er nog verschillende stappen worden gezet. Als over dit vervolgproces meer duidelijkheid is, dan worden omwonenden betrokken bij de planvorming en uitgenodigd om hun belangen en wensen kenbaar te maken in een omgevingsdialoog.

Het besluit is vanaf woensdag 9 november te vinden op www.roermond.nl/besluitenlijstencollege.

Vorig artikelPublicatie ‘Breekbare beelden – De werkplaatsen van Cuypers op glas gefotografeerd’
Volgend artikelInspiratiesessie: Mijn Geluk met Positieve Gezondheid