Lex Uiting kondigt debuutalbum aan

Foto door Beeldwerk.tv

Met een sprong uit een vliegtuig kondigt Lex Uiting zijn debuutalbum aan. De vrije val is onderdeel van de videoclip van het eerste albumliedje: ‘Vleege Valle’ (een samenwerking met Träcksäck). 

De song en de bijbehorende videoclip zijn vanaf nu via alle online platforms te streamen en te zien. Met de lancering van deze single is ook de eerste stap gezet waar Lex al ruim 2 jaar aan werkt: zijn eerste solo album. De verzameling van een stuk of 12 liedjes in onvervalst Limburgs plat gaat ergens in 2023 het levenslicht zien. Lex: “Wanneer dat precies is, houden we nog even geheim, maar de lancering zal een spektakel op zich worden, op een unieke plek waar al meerdere malen popgeschiedenis is geschreven!”

Vleege Valle

‘Vleege Valle’ is het poppy-feest resultaat van een samenwerking met Träcksäck, de nieuwe formatie van Rowwen Hèze-accordeonist Tren van Enckevort en rasentertainer Bart Storcken. Zij debuteerde afgelopen festivalzomer in de Nederlandse popscène met optredens op de Zwarte Cross, Paaspop en Pinkpop. TräckSäck is blij met deze leuke samenwerking: “Tof om samen te zingen, lachen werken. De strekking van Vleege Valle past naadloos bij datgene wat wij ook graag uitdragen!”

Lex: “Het is een liedje over het leven zelf, het ene moment gaat het je voor de wind en een seconde later valt alles weer in elkaar. Het gaat altijd op en neer. De kins vleege, en weer valle!”

Lex Uiting

Na de kickoff van Lex z’n solocarrière tijdens het festival Zomerparkfeest in 2019 (waar 20.000 mensen op afkwamen) volgden grote liveshows tijdens het Rowwen Hèze Slotconcert en op 11 november in ’t Mecc in Maastricht. In 2020 speelde hij een stijf uitverkochte theatertour in 6 Limburgse steden. Al 3 jaar staat de iTunes nummer 1-hit ‘Nao ’t Zuuje’ in de NPO Radio 2 Top2000. Afgelopen jaar op nummer 388. En al 4 keer werd het liedje door het Limburgse publiek gekozen als ‘beste Limburgse liedje allertijden’ in de Limburgse 100 van L1. Na corona in 2022 tourde Lex met z’n eerste (uitverkochte) Clubtour langs alle poppodia van het zuiden. In het dagelijks leven werkt hij als presentator bij RTL4 en onlangs bracht hij voor BNNVARA de podcast ‘de Tumor Tapes’ uit, die ruim een maand op de hoogste positie in de Spotify Podcast Top 100 stond.

Bekijk de video: https://youtu.be/UeJ3uUoUYo0

Vorig artikelLezing van Louise Boelens over burgerberaad in Roermond
Volgend artikelMinder restafval in Leudal door nieuwe manier van afval inzamelen