Extra hulp voor inwoners Weert vanwege stijging energiekosten

Stadhuis Weert

WEERT – De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening.

De Rijksoverheid heeft de energiebelasting verlaagd en is er een ‘Eenmalige Energietoeslag’ in het leven geroepen als tegemoetkoming voor de lagere inkomens. Daarnaast heeft het kabinet een breed scala aan maatregelen aangekondigd, waarvan sommige nog dit jaar en andere begin 2023 ingaan.

Acute en urgente financiële problemen

Toch kan het voor inwoners moeilijk zijn om de energierekening te betalen. Om een brug te slaan naar deze maatregelen vanuit de Rijksoverheid en om inwoners te helpen, wil de gemeente Weert tijdelijk inwoners met acute en urgente financiële problemen als gevolg van gestegen energieprijzen helpen door, naast alle bestaande regelingen, een tijdelijke regeling voor stijgende energiekosten. Het kan dan gaan om situaties waarbij inwoners het niet meer lukt om rond te komen en er schulden ontstaan of verder oplopen.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Dankzij de verhoging van de energietoeslag kunnen we de mensen die dat hard nodig hebben, wat extra ademruimte bieden voor aankomende winter en voor volgend jaar. Maar we zien ook dat veel mensen die dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, volgens de huidige voorwaarden helaas niet in aanmerking komen. Dankzij de nieuwe regeling van de gemeente Weert kunnen we direct maatwerk bieden voor alle inwoners, en ik hoop dan ook dat we met deze versoepeling nog meer mensen kunnen helpen.”

Er wordt samengewerkt met maatschappelijke partners om de meest schrijnende en urgente situaties in beeld te krijgen.

Meer informatie over deze regeling is te vinden op www.weert.nl/energie of neem contact op met De Vraagwijzer via 0495-575000. Of kijk op www.weert.nl/devraagwijzer.

Hulp bij geldzaken nodig?

Er zijn veel regelingen, maar heb je desondanks moeite om je rekeningen te betalen?  Weet dat er hulp is! Neem contact op met de Vraagwijzer via 0495-575000.  Of kijk op https://www.weert.nl/schulddienstverlening

Vorig artikelWeerter dansers doen mee aan Dancing Peel en Maas
Volgend artikelSeigo Boonen uit Swartbroek morgen in finale Holland’s Got Talent