Weert Respecteert, ‘respect voor elkaar’ bij Bibliocenter

WEERT – Van 1 tot en met 30 november 2022 vindt de vierde editie van Weert Respecteert plaats, met als thema ‘Respect voor elkaar’. Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten. In de maand november worden allerlei activiteiten georganiseerd om elkaar te ontmoeten, zoals films, theatervoorstellingen, evenementen en meer.

Feestelijke opening en de Mensenbieb bij Bibliocenter

Op zaterdag 5 november is de feestelijke opening van Weert Respecteert om 10.45 uur bij Bibliocenter. Iedereen is welkom. Wethouder Michèle Ferrière verzorgt het openingswoord. Aansluitend kun je bij Bibliocenter de Mensenbieb bezoeken. Uit een catalogus van ‘levende boeken’ kun je een mens kiezen met een bijzonder verhaal en hem of haar alles vragen. Verruim je blik bij Bibliocenter en ga in gesprek met bijvoorbeeld een transpersoon of iemand die dakloos is. Reserveer hier je gesprek: www.bibliocenter.nl/mensenbieb.

Speciale mantelzorgbijeenkomst op 2 november

Tijdens deze mantelzorgbijeenkomst, die plaatsvindt van 10.00 tot 11.30 uur, is miMakker Jeroen Poels te gast. Hij vertelt over zijn werk en geeft praktische tips en voorbeelden over de omgang met mensen met dementie en andere ziektebeelden. Een miMakker maakt contact van hart tot hart. De benadering is belevingsgericht en veelal non-verbaal. Loop gerust binnen, aanmelden (niet verplicht) is mogelijk via www.bibliocenter.nl/mimakker. De toegang is gratis.

Ontmoet Lale Gül op 2 november

Lale Gül (24) is schrijfster van de autobiografische bestseller ‘Ik ga leven’, waarin ze afstand neemt van haar streng gelovige opvoeding. Zij vertelt deze avond , van 19.30 tot 21.30 uur, haar (levens)verhaal en praat over thema’s uit haar boek. In haar autobiografische roman beschrijft ze haar worsteling met de verwachtingen die haar streng islamitische ouders en omgeving van haar hebben. Als jonge, hoogopgeleide, vrouw past ze niet meer in het plaatje, wat leidt tot conflicten.

Lale Gülis geboren en getogen in Amsterdam West en sinds haar debuut ‘Ik ga leven’ schrijft ze ook columns voor Het Parool. Haar debuut is een succes, wordt vertaald in tien talen en krijgt een verfilming. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/lale-gul. Een kaartje kost voor Bibliocenter leden € 10,- en voor niet-leden € 15,-.

Meer informatie

Meer informatie over de activiteiten bij Bibliocenter, kijk op www.bibliocenter.nl/weert-respecteert. Voor het gehele Weert Respecteert programma, kijk op www.weert.nl/respecteert

Vorig artikelNatuurherstel Roukespeel bij Swartbroek
Volgend artikelGrote rommelmarkt Leveroy op zondag 6 november