Vrouwen 1 BAL vermaken publiek tijdens eerste thuiswedstrijd

Fotograaf: Jos van Moorsel

WEERT – De vrouwen van Basketbal Academie Limburg (BAL) hebben een verdienstelijk debuut gemaakt in de Women Basketball League (WBL). De ploeg van Coach Jorrick Creighton verraste het publiek en de tegenstander met aantrekkelijk basketbal.

Het debuut van de vrouwen van BAL in de WBL is mogelijk gemaakt door AT-Automation. Namens deze sponsor had Leanne Triepels de eer om de wedstrijd te openen met de eerste sprongbal. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op vele hoogstandjes.

De vrouwen van BAL speelden een verdienstelijke wedstrijd. De ploeg schoot over de hele wedstrijd negen driepunters raak, de uit Nederweert afkomstige Siri Körner had daar een belangrijk aandeel in met vier driepunters.

De door Basketbal Academie Limburg opgeleide ploeg is versterkt met twee Amerikaanse speelsters. Alex Laporta en Sydney Clayton lieten zien dat ze beiden daadwerkelijk een versterking zijn voor de ploeg. Alex Laporta was topscorer met 26 punten. Helaas konden de vrouwen de voorsprong van de eerste helft (45-32) niet vasthouden en uiteindelijk won Startportaal Binnenland met 74-85.

Na afloop bleef het nog lang gezellig in het sportcafé waar spelers, toeschouwers en sponsoren terugkeken op een geslaagd debuut in de WBL.

De volgende thuiswedstrijden van BAL:

  • Zaterdag (1 oktober), spelen de mannen van BAL de eerste wedstrijd in de BNXT league.
  • De vrouwen spelen op 23 oktober hun volgende thuiswedstrijd.

Kaarten kun je hier reserveren https://balimburg.stager.nl/web/tickets.

Vorig artikelOpen wandeling ‘Weert Wordt Wakker’
Volgend artikelHet symposium over de toekomst van onze regio