57 optredens tijdens Huiskamerfestival Weert

WEERT – Meer muziek in Weert, dat klinkt goed! Op de derde zondag van oktober transformeren overal in Weert huiskamers tot intieme podia voor lokaal muzikaal talent. Met de laatste maand van muziekrepetities voor de boeg is het programma van de muzikale zondag nu bekend.

Maar liefst 57 optredens zullen gedurende zondagmiddag 16 oktober worden gegeven door 21 verschillende bands en muziekgezelschappen. Het programma duurt van 12.30 tot 17.00 uur en entree is bij alle huiskamers gratis.

Huiskamerfestival Weert is hét evenement dat toont wat de stad te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. In diverse huiskamers, tuinkamers, mancaves en gezellige garages kunnen liefhebbers luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. De diversiteit aan muziekgenres garandeert dat elke muziekliefhebber terecht kan.

Divers programma

Het evenement biedt een prachtig podium voor jong talent. Zo spelen de bandjes Kicks, Glorious en Cookiedough elk in hun pop- en rockgenre een programma. De rock-liefhebber kan daarnaast terecht bij Project Thursday en de Eindhovens-Weerter band Out of Order. Specifiek voor de liefhebbers van classics speelt tienerband Joeng een programma met hits uit de 80’s en 90’s. Nog iets meer terug in de tijd gaat het repertoire van No Escape, met dansbare hits van de jaren 60 tot nu. Jane Doe speelt, zoals de naam al doet vermoeden, een niet te definiëren mix van muziekgenres met inspiratie Beatles, Led Zeppelin, Harry Styles en Maneskin.

Wie op zoek is naar een wat meer intieme setting kan z’n hart ophalen bij (modern)klassieke pianisten Serena Donkers en Tanya Haex. Ine Feijen speelt op haar keyboard een dansbaar programma met golden oldies. Loes Roost, die al eerder deelnam aan het voorlopende evenement Muziek bij de Buren in 2020, begeleid zichzelf op piano terwijl ze poprock-covers in een eigen jasje speelt. Ook voor JEM is het optreden een herhaling van 2020. De drie dames zingen driestemmige popnummers in een akoestische setting. Black & Blue begeleid zichzelf op gitaar tijdens duo zang.

Ook luisterliedjes komen uitgebreid aan bod. Zanger-gitarist Jos van Rens speelt onder zijn artiestennaam Pyure eigen werk in combinatie met eigenwijze arrangementen van parels uit de popmuziek. Rob de Peel Troubadour mag met zijn liedjes recht uit het hart gerust de Nederlandse Bob Dylan genoemd worden en PEVE & Myra brengt kleine luisterliedjes, oldies, folk en country. In het genre Americana-easy listening speelt Alex B. bekende covers van onder andere Crosby, Stills, Nash & Young en de BeeGees.

Met saxofoonensemble Saxism staat specifiek het instrument centraal. Ook is dat het geval bij FluKlaPia, dat zijn naam ontleent aan de instrumenten van het ensemble: fluit, klarinet en piano. Saxofonist Lennard Gilissen en bassist Barend Tromp spelen onder de naam LowBlow een mix van uiteenlopende stijlen zoals funk, fusion en wereldmuziek met de nadruk op de groove.

Over het festival

Met het festival draagt Weert bij aan laagdrempelige kennismaking met de veelzijdige talenten van muzikaal Weert. Muzikanten worden in de gelegenheid gebracht zonder investeringen in allerhande presentatiezaken hun muziek aan publiek te laten horen. Anderzijds worden geïnteresseerden uitgenodigd te genieten van live vermaak in de eigen wijk, bij hun eigen buren en kennissen.

Huiskamerfestival Weert is een initiatief van Sander Hoeben, popcoördinator van Weert, in navolging van het in 2019 succesvol georganiseerde Muziek bij de Buren. Het evenement wordt georganiseerd door Ambiance Events.

Een overzicht van alle speellocaties is te vinden op www.huiskamerfestivalweert.nl.

Vorig artikelNeem een kijkje achter de schermen van het Munttheater in Weert
Volgend artikelDierenzegening op 2 oktober in Weert