Cursus over de Amerikaanse geschiedenis bij Bibliocenter

Afbeelding van Brigitte Werner via Pixabay

WEERT – “The United States of America, we love it and we hate it”. Op woensdag 14 september start de tiendelige cursus over de Amerikaanse geschiedenis bij Bibliocenter Weert. De inhoud van de cursus gaat vanaf de ‘ontdekking van Amerika’ en de vestiging van de eerste koloniën, tot de hedendaagse binnenlandse ontwikkelingen, zoals onder andere de toenemende polarisatie.

Wij Europeanen bewonderen de innovatieve technologie van de inwoners van de Nieuwe Wereld, evenals hun prestaties op het gebied van sport, film, ruimtevaart, populaire muziek. Minder te spreken zijn we over de nog steeds groeiende kloof tussen arm en rijk, blank en zwart, de macht van big business, big pharma en big IT, de groeiende kloof tussen Republikeinen en Democraten waardoor het land onbestuurbaar dreigt te worden. 

Tijdens de cursus is er volop gelegenheid voor interactie. Voor een andere invalshoek en om de wat onbekendere dingen toe te lichten, wordt gebruik gemaakt van PowerPoint, tekst, muziek, cartoons, filmfragmenten, statistieken en grafieken.

Meer informatie en aanmelden kan via: www.bibliocenter.nl/cursus-usa.

Praktische informatie

De tiendelige cursus start op woensdag 14 september van 10.15 uur tot 11.45 uur bij Bibliocenter Weert. De cursusdocent is Dhr. Jan Janssen, oud-geschiedenis docent van het Trevianum in Sittard. 

Vorig artikelVrouwen Fortuna Sittard tegen FC Eindhoven bij Eindse Boys in Nederweert-Eind
Volgend artikelKern met Pit: Heb jij een goed idee voor je buurt?