Roermond City Swim op 3 september

Foto via Pixabay

ROERMOND – Ze mogen weer! Op zaterdag 3 september 2022 keert de Roermond City Swim in volle glorie terug. In het laatste jaar (2019) lagen er honderden zwemmers in het water en stonden er duizenden bezoekers aan de waterkant. Eén groot feest!

Na twee jaar afwezigheid is het weer tijd voor een sportief feestje aan De Roerkade én in Wassenberg-Effeld (Duitsland). Er wordt vanaf dit jaar namelijk niet alleen in Roermond gezwommen, maar ook in de Effelder Waldsee. Met afstanden van 250 meter tot aan 20 kilometer zwemmen jong en oud in het open water.

Voor het goede doel

Ieder jaar zwemmen ze bij de Roermond City Swim voor een goed doel. Dit jaar zijn dit er zelfs twee. Zo zwemmen we in Roermond voor het Toon Hermans Huis en in WassenbergEffeld voor Die Schatzsucher im Regenbogenhaus. Deelnemers zamelen geld in door het verzamelen van donaties bij vrienden, familie en bekenden.

Eén groot feest aan De Roerkade

Alle zwemmers worden warm onthaald en er wordt goed gezorgd met spijs en drank. Na afloop barst een spetterend feest los aan De Roerkade. Met livemuziek en amusement is het een feestje dat niet is te missen.

Programma

Vanaf 17.00 uur zullen DJ Rard en een keur aan verrassende streetacts het bezoekerspubliek entertainen. Om 18.15 uur wordt de Roermond City Swim officieel geopend, gaan de zwemmers van start en tikt de eerste band op het podium af. Wanneer de laatste zwemmers rond 20.30 uur zijn gearriveerd, gaat de RCS Afterparty van start. Tot middernacht zorgt onder andere 10 Feet Up voor een swingend en gezellig feest aan de Roerkade!

Vorig artikelGevolgen Peelbrand in groot deel van Midden-Limburg merkbaar
Volgend artikelLezing bij NMC: Natuurparels in Midden-Limburg