Extra aanmeldweek Huiskamerfestival Weert

WEERT – Zondag 16 oktober vindt Huiskamerfestival Weert plaats. De gehele middag transformeren huiskamers verspreid over de stad tot kleinschalige podia voor lokaal muzikaal talent. De mogelijkheid tot aanmelden van deelname is met een week verlengd tot 9 september.

Huiskamerfestival Weert is hét evenement dat toont wat de stad te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. In diverse huiskamers, tuinkamers, mancaves en gezellige garages kunnen liefhebbers luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. In het programma is er ruimte voor muzikanten van alle gelederen, van opkomend talent tot doorgewinterde muzikanten.

Aanmeldperiode verlengd

Oorspronkelijk was aanmelden mogelijk tot en met 4 september. Om enthousiastelingen nog een beetje extra ruimte na de vakantie te gunnen is dit verlengd tot 9 september. Weertenaren kunnen zich tot die datum via www.huiskamerfestivalweert.nl opgeven als huiskamer, muzikant, of als beiden! Op basis van ieders voorkeuren en technische mogelijkheden koppelt de organisatie de muzikanten met locaties.

Op maandag 12 september volgt vervolgens een informatiebijeenkomst voor alle deelnemers waarbij het programma wordt gepresenteerd.

Over het festival

Huiskamerfestival Weert is een initiatief van Sander Hoeben, popcoördinator van Weert, in navolging van het in 2020 succesvol georganiseerde Muziek bij de Buren. Het evenement wordt georganiseerd door Ambiance Events.

Met het festival draagt Weert bij aan laagdrempelige kennismaking met de veelzijdige talenten van muzikaal Weert. Muzikanten worden in de gelegenheid gebracht zonder investeringen in allerhande presentatiezaken hun muziek aan publiek te laten horen. Anderzijds worden geïnteresseerden uitgenodigd te genieten van live vermaak in de eigen wijk, bij hun eigen buren en kennissen. Een win-win situatie voor Weert!

Vorig artikelBurgemeester Weert sluit woning aan Beltmolen
Volgend artikelSpeurneuzenmarkt in Nederweert is terug na een zomerstop