Onderhoud aan Nederweertse Niesakkerbrug en Leveroysebrug in september en oktober

Foto via Rijkswaterstaat

NEDERWEERT – In september en oktober laat Rijkswaterstaat onderhoud verrichten aan de Niesakkerbrug en de Leveroysebrug in Nederweert. De Niesakkerbrug is om die reden afgesloten voor wegverkeer van 16 tot en met 18 september en de Leveroysebrug van 3 oktober tot en met 7 oktober. Omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven.

Aannemer het Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf (GSB) verricht het onderhoud aan de Niesakkerbrug dat bestaat uit het vervangen van de slijtlaag over de brug. Bij de Leveroysebrug heeft Rijkswaterstaat op één moment twee typen onderhoud gecombineerd om de overlast voor verkeer en omwonenden tot een minimum te beperken. GSB herstelt de opleggingen, brengt een hoekprofiel aan bij het voetpad en zorgt voor het ontwateren, afdichten en reguleren van de afwatering van de ballastkist. Aannemer Van Doorn vervangt planken in de brug. De onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoud dat Rijkswaterstaat laat verrichten aan oevers, rivieren en kunstwerken zoals bruggen, stuwen en sluizen. In 2022 wordt  er rond de Noord Brabantse en Limburgse kanalen aan zo’n 15 objecten onderhoud verricht.

Onderhoud vaarwegen in Zuid-Nederland

Rijkswaterstaat werkt continu aan een goede bereikbaarheid over water. In Noord-Brabant, Limburg en het zuiden van Gelderland beheert Rijkswaterstaat de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en bruggen, sluizen en stuwen. Bijvoorbeeld door het renoveren van bruggen, het verruimen van de vaarweg of het verbeteren van een bediensysteem. Daarnaast werkt Rijkswaterstaat als beheerder van de rijkswateren ook dagelijks aan de waterkwaliteit en aan voldoende water. Deze werkzaamheden, maar ook storingen, kunnen hinder veroorzaken. Natuurlijk wordt alles gedaan om dat tot een minimum te beperken.

Vorig artikelGeslaagde jubileumeditie Limburg Festival
Volgend artikelBroederschap Weert organiseert lezing over godsdienstvrijheid