Geslaagde jubileumeditie Limburg Festival

De 40e editie van het Limburg Festival was een succesvolle jubileumuitgave. Met zo’n 197 voorstellingen op 32 verschillende locaties verspreid door het Midden-Limburgse landschap was er een bezettingsgraad van ruim 93%. Artiesten uit binnen- en buitenland hebben bezoekers verrast met ontroerende, grappige of serieuze voorstellingen. 

Het festival werd geopend met de spectaculaire openingsvoorstelling ‘De Amuse’ in de St. Barbarakerk in Leveroy. Bekende producties zoals Jansen & de Boer, Margje Wittermans, Club Lam en De Rotterdam Connectie stonden deze keer niet op het bekende theaterpodium maar in de buitenlucht bij bijzondere locaties zoals in een verzorgingshuis, Theaterboerderij Boeket, bij de Mariakapel achter in de kasteeltuin van Kasteel Baexem en in de tuin onder de prachtige Lindebomen bij ‘t Kapelhuis in Thorn.

Jonge theatermakers hebben bezoekers via hun voorstellingen meegenomen in hun visie op een grens tijdens Ode aan de Grens. Vanuit de Uffelse Molen in Haler en langs de Dodendraad in Molenbeersel (gemeente Kinrooi) toonde jonge theatermakers uit Limburg hun op maat gemaakte voorstellingen. Tijdens de wandeling in deze natuurlijke omgeving konden de bezoekers genieten van de mooie natuur en cultuur.

In Roermond en Weert werd op zaterdag en zondag gedanst. Tijdens de stadswandeling werd je letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht door krachtige dans en fijngevoelige choreografieën, van moderne en klassieke dans tot opzwepende en sensuele bewegingen. Niet alleen de dans verraste maar ook de locaties. Van de Rattentoren, en de oevers van de Maas in Roermond tot op het containerreparatiebedrijf en de spoorbrug in Weert.

En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, kon men weer meefietsen met de bekende theaterfietstocht Natuurlijk…Theater. Op vrijdag in de gemeentes Weert/Nederweert, zaterdag in de gemeentes Roerdalen/Wassenberg en zondag in de gemeente Leudal. Jong en oud kon dit jaar genieten van theater van internationale allure met artiesten uit Zweden, Neuw-Zeeland, België, Argentinie en Nederland.

Een absoluut hoogtepunt dit jaar was de voorstelling Hybris van Het Nieuwstedelijk. Deze prachtige voorstelling ging op het festival in Nederlandse premiére. De bezoekers waren gedurende het verhaal over de drukte en stress in het ziekenhuis minutenlang doodstil door de kracht van het stuk.

Als afsluiting van de 40e editie hebben ze de ruim 120 vrijwilligers in het zonnetje gezet met een speciaal optreden van Desmadre tijdens de barbecue. Zonder deze vrijwilligers geen festival!

Schrijf alvast in de agenda: Limburg Festival 16 t/m 20 augustus 2023.

Vorig artikelKermiswandeling in Weert
Volgend artikelOnderhoud aan Nederweertse Niesakkerbrug en Leveroysebrug in september en oktober