​Mogelijk persoon te water in Thorn: rollator blijkt er al vijf weken te staan

THORN – Vanmorgen werd tijdens een oefening van een duikteam een verlaten rollator aangetroffen bij een Maasplas in Thorn. Er werd vervolgens een zoekactie opgezet. Er is uiteindelijk niemand aangetroffen.

Na het vinden van een verlaten rollator vertrouwden de brandweerduikers de situatie niet. Er werd alarm geslagen vanwege een mogelijk persoon te water. Hierop heeft de meldkamer van de brandweer opgeschaald. In dit geval betekende het dat er enkele boten de duikers zijn kwamen assisteren. Er waren twee brandweerboten en een boot van de reddingsbrigade betrokken. Eén van de boten heeft met speciaal apparatuur gezocht naar een persoon die mogelijk in de Maasplas terecht was gekomen.

Er is een Burgernet-bericht uitgezonden met de vraag of iemand bekend was met de rollator. Uiteindelijk bleek dat deze rollator al minimaal vijf weken op de oever stond. Kort hierna is de zoekactie gestaakt.

Vorig artikelDe typecursussen bij Bibliocenter gaan in september van start
Volgend artikelKoningschieten bij Schutterij St. Sebastianus Laar