Bibliocenter Nederweert – Taalwandeling bij de Groote Peel

NEDERWEERT – Bibliocenter organiseert op woensdag 14 september, tijdens De Week van Lezen en Schrijven, een taalwandeling bij Nationaal Park de Groote Peel. Deelname is gratis. Je bent heerlijk in beweging, leert mensen kennen én je gaat ontdekken wat de Groote Peel zo bijzonder maakt. Om 10.00 uur vertrekken ze bij de bibliotheek in Nederweert, Kapelaniestraat 8. Om ongeveer 12.00 uur zijn wij weer terug bij de bibliotheek. 

Thema: Nationaal Park de Groote Peel

Vroeger was de Peel een groot en ondoordringbaar moeras. Weinig plantensoorten groeiden in het zure, natte en voedselarme hoogveen. Door de tijd is het gebied flink veranderd. Delen verdroogden, het stikstofgehalte nam toe en turfstekers groeven op plaatsen het veen tot op de zandlaag af. Tegenwoordig is de Groote Peel een waardevol natuurgebied.

Tijdens de wandeling volg je een route op een kaart en kom je op plekken waar je opdrachten en informatie krijgt over het gebied.

Aanmelden

Wil je mee wandelen? Meld je aan door een appje te sturen of te bellen naar Toos Jenniskens van Bibliocenter, tel 06-36126111. Je kunt haar ook mailen [email protected]. Op www.bibliocenter.nl/taal staat een overzicht van alle taalactiviteiten van Bibliocenter.

Vorig artikelPierre uit Stramproy wint 25.000 euro bij de VriendenLoterij
Volgend artikelKunst en Kitchen: Charity lunch voor Oekraïne