Vrouwen Fortuna Sittard tegen Borussia Mönchengladbach bij Eindse Boys

NEDERWEERT-EIND – Op zaterdag 20 augustus om 14.00 uur speelt het vrouwenteam van Fortuna Sittard tegen de vrouwen van Borussia Mönchengladbach, dit op sportpark Op de Hooven in Nederweert-Eind. De nieuwe eredivisionist zal deze wedstrijd compleet zijn, inclusief de drie Belgische internationals. De entree is gratis.

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard wil vanaf het eerste jaar een rol spelen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Om dit te verwezenlijken werd als een van de eersten Tessa Wullaert, aanvoerster en absolute topspeelster van de Belgische nationale ploeg vastgelegd. Twee andere Belgische internationals, te weten Feli Delacouw en Diede Lemey volgden, aangevuld met een groot aantal Nederlandse talenten. Een opmerkelijke nieuweling is Farkhunda Muhtaj, die als eerste speelster in het ambitieuze project stapte. De 24-jarige Afghaanse zette haar handtekening onder een verbintenis tot medio 2023. Onder leiding van trainer Roger Reijners willen ze de strijd aangaan met de top van Nederland.

Borussia Mönchengladbach

De vrouwen uit Mönchengladbach is er alles aan gelegen om een goede oefencampagne te draaien, want ze willen graag terug naar de Bundesliga. Trainer Jonas Spengler heeft een relatief jong team ter beschikking waarmee hij de stap wil maken. Twee keer eerder speelde de vereniging in de Bundesliga, maar de concurrentie in Duitsland is groot. De selectie bevat drie Nederlandse talenten die graag een basisplaats willen veroveren in het aanstaande seizoen. Ingrediënten voor een mooie pot voetbal.

De entree is gratis. Locatie: Sportpark Op de Hooven (Baldessenweg 1c) in Nederweert-Eind.

Meer informatie: www.eindseboys.nl.

Vorig artikelHet is weer kermis in Nederweert en Budschop
Volgend artikelLambertustoren Nederweert geopend tijdens Open Monumentendag