Opera ‘Der Freischutz’ in Openluchttheater Thorn

THORN – In het kader van het Limburg Festival presenteren Opera Compact en Schutterij St. Joris Wessem op zaterdag 27 augustus om 20.30 uur in het Openluchttheater Thorn de Opera ‘Der Freischutz’.

Het geluk zit jager Max al tijden niet mee. Op de vooravond van een belangrijk proefschot, waar hij met een welgemikt schot de hand van zijn geliefde Agathe moet winnen, besluit Max het lot een handje te helpen om het op handen zijnde huwelijk veilig te stellen. Met de sinistere Kaspar daalt hij af in de Wolfskloof om daar met hulp van Samiel (alias de duivel) zeven “vrijkogels” te gieten die nooit hun doel missen. De volgende ochtend moet hij tijdens de ochtendjacht zes van de kogels gebruiken om zijn kunsten te laten zien. Voor het beslissende schot ligt de zevende in zijn geweer. Wat Max niet weet, is dat de duivel deze zevende kogel kan laten gaan waar hij wil…

Vandaag de dag lijkt geluk niet meer iets te zijn wat je overkomt, maar iets waar je recht op hebt. We kunnen alles krijgen, kopen, bestellen, laten bezorgen of vervangen. En op het moment dat iets níet kan, raken we ontwricht. Dat past niet in het plaatje van de maakbare werkelijkheid: als voorbeeld mag de huidige pandemie wel tellen. En dan wordt, net als Max doet in de opera, gepakt (#duivelspact) waar we denken recht op te hebben (#voormij). Vaak ten koste van anderen…

Opera Compact en Het productiehuis Valkenburg slaan de handen ineen om in de zomer van 2022 ‘Der Freischütz’ van Carl Maria von Weber te brengen in een gloednieuwe, hedendaagse, maar romantische bewerking van jazz-componist Jesse Passenier. Een productie waar traditie en avontuur een unieke mix vormen.

Bijzonder is de deelname van de roemrijke schutterij St. Joris uit Wessem. De bezetting bestaat uit internationale solisten én topzangers uit eigen regio, koor, een professioneel blaasorkest onder leiding van operaspecialist Enrico Delamboye. Het geheel feeëriek vormgegeven in het uniek gelegen theater in de directe nabijheid van de eerbiedwaardige Abdijkerk van Thorn.

Kaarten à € 20,00 zijn te bestellen via www.openluchttheaterthorn.nl of via www.limburgfestival.nl. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree.

Vorig artikelAanmelding Magical Mystery Tour Weert geopend
Volgend artikelHet is weer kermis in Nederweert en Budschop