Kunstroute Mooi Rooj 2022 in Stramproy

STRAMPROY – In het weekend van 27 en 28 augustus 2022 vindt weer de Kunstroute Mooi Rooj plaats in Stramproy. Op beide dagen van 11.00-17.00 uur.

Er is een gevarieerd kunstaanbod van 29 kunstenaars te zien in mooie tuinen. De route is ongeveer 7 kilometer en is zowel fietsend als wandelend af te leggen. Bijzonder in deze editie is de expositie van schilderijen van zanger Jack Poels van de band Rowwen Hèze.

Deelnemers en route

Het aanbod van de kunstroute is weer vanouds divers en bestaat uit schilderijen, keramiek, glas, beeldhouwwerk, fotografie en sieraden. Een overzicht van de deelnemende kunstenaars is te vinden op de website www.mooirooj.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/mooirooj.

De route bevindt zich in de dorpskern van Stramproy en loopt langs 13 prachtige tuinen. Er wordt in aanloop naar en tijdens de kunstroute ook ‘Roojer’ kunst geëxposeerd in de etalages van modezaak DPS op het Kerkplein.

Startlocatie en entreebewijs

De startlocatie van de route is de Kloostertuin (’t Hofje) op de Oude Trambaan in Stramproy. Dit is nabij de sporthal de Grenslibel waar ook geparkeerd kan worden. De entree is 5 euro per persoon. Hiervoor ontvang je tevens het fraai vormgegeven kunstboekje en de routekaart.

Activiteiten voor jong en oud

Kinderen kunnen op de startlocatie onder begeleiding creatief aan de slag gaan met graffiti. Langs de route is een woordkunstenaar aanwezig die ons speels gaat verrassen.

Even zin in een pauze? Op meerdere plekken langs de route kun je genieten van een drankje en hapje, waaronder de lekkere vlaai uit de eigen bakoven van de Nijsmolen.

Vorig artikelRoermond vangt tijdelijk 100 asielzoekers op
Volgend artikelHuis van Nicolaas in Weert zoekt decorateur