Openingsweekend Schutterij St. Sebastianus in Ell

ELL – Op zaterdag 23 en zondag 24 juli vindt bij Schutterij St. Sebastianus in Ell het lang verwachte openingsweekend plaats. Door de redenen die we allemaal weten is de opening van hun geheel vernieuwd schutterslokaal keer op keer opgeschoven maar eindelijk na bijna drie jaar gaan ze officieel openen.

Dit doen ze door op zaterdag te starten met het 42ste dorpsschuttersfeest. Wil je ook eens de sfeer proeven van het OLS? Dan ben je van harte welkom om samen met vrienden of familie de “bölkes” af te schieten. Er kan geschoten worden in de categorieën persoonlijk, gasten, 3-tallen en 6-tallen.

De kaartverkoop start om 14.30 uur, aansluitend wordt er gestart met de strijd. (Denk wel aan een geldig legitimatiebewijs als je mee wil schieten.) Deze middag zal de Koalderbend uit Ell zorgen voor de muzikale omlijsting.

Officiële opening

Op zondag zullen ze dan echt de accommodatie openen. Na een rondgang door het dorp zullen ze een klein officieel moment hebben waar we de accommodatie laten inzegenen door Kapelaan Francis Sahayam van het Parochiefederatie Emmaüs. Na de inzegening zal het lint worden doorgeknipt en zijn ze officieel geopend.

Dit moment vieren ze met de genodigden, vrienden en leden van de schutterij, vrijwilligers die op onze schuttersfeesten hebben geholpen en uiteraard mensen die hen tijdens de bouw hebben bijgestaan en iedereen die wil. Deze feestelijke middag wordt muzikaal ondersteunt door de Ellenthaler Musikanten. Na het officiële gedeelte is er voor de inwoners van Ell nog even de kans om je in te schieten voor de strijd om dorpskoning of dorpskoningin. In de loop van de dag zal deze strijd uitgeschoten worden.

Jeugdschieten met de windbuks

Beide dagen is er volop vertier voor de jeugd. Er staat een springkussen en er is de mogelijkheid om te schieten met de windbuks. Voor de competitie tijdens het windbuksschieten zal zowel op zaterdag als op zondag een jeugdkoning of jeugdkoningin uitgeroepen worden.

Tijdens beide dagen heb je de mogelijkheid om rond te lopen in de accommodatie en staan de leden klaar mocht je vragen hebben over de accommodatie. Je bent van harte welkom op de Kampstraat 3a in Ell. Kom je met de auto? Graag parkeren tussen de tennisbaan en beugelclub.

Meer informatie: stsebastianusell.nl.

Vorig artikel​Brand in slaapkamer St. Anna te Heel
Volgend artikelBinnenkort bij NMC de IJzeren Man in Weert: Snuffiepad voor kinderen