Tijdelijk harder water voor (delen van) Midden- en Noord-Limburg

WML maakt voor de productie van ons drinkwater naast grondwater ook gebruik van Maaswater. De kwaliteit van de bronnen wordt dagelijks gecontroleerd. Drinkwater is het best bewaakte levensmiddel van Nederland.

Mocht de kwaliteit van een van de bronnen op enig moment niet aan de eisen voldoen, dan nemen ze direct maatregelen. Dat is een reguliere procedure. Aangezien in het Maaswater een onbekende stof is aangetroffen, heeft WML uit voorzorg de inname van Maaswater voor de productie van drinkwater tijdelijk gestopt.

Nu de situatie langer aanhoudt dan gebruikelijk, schakelt WML op dinsdag 12 juli op deze locatie over op de daarvoor ter beschikking staande back-up, namelijk het gebruik van (diep) grondwater. De kwaliteit van het kraanwater blijft onberispelijk. Wel verandert de samenstelling enigszins. De verandering zal geleidelijk plaatsvinden.

De toename van de hardheid en de mogelijke afzet van kalk kan merkbaar zijn, bijvoorbeeld door een laagje op de thee, kalkaanslag op glaswerk, kranen of douchewanden. De hardheid van het water voldoet hiermee overigens nog steeds aan de wettelijke voorschriften.

De situatie is tijdelijk. Zodra de kwaliteit van het Maaswater weer voldoet aan onze strenge eisen, gaan hardheid en kalkafzettendheid weer terug naar het oorspronkelijke niveau.

Op deze pagina van WML vind je meer informatie over wat er precies verandert aan hardheid en kalkafzettendheid en meer informatie over hardheid van water in het algemeen.

Vorig artikelDe Bosuil Weert viert jubileum in 2023 met o.a. The Waterboys
Volgend artikelBospop in de Martinustoren Weert