Kom bij de Annamolen in Weert bijen kijken

dav

WEERT – ‘Onze Molenberg Zzzoemt’. Dit project loopt al een reeks van jaren op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat/Bocholterweg in Weert. Zaterdag 9 juli a.s. kun je van 10 tot 16 uur de imker van de Annamolen, Theo Jongeling, er aan het werk zien.

In de molen worden films over de bijen vertoond en er ligt veel informatiemateriaal voor belangstellenden te wachten. Belangstelling zal er zeker ook zijn voor zes grote schoolplaten die je alles over de bijen en het leven van de bijen laten zien. Verder is er een marktkraam. De combinatie van het bezoek aan de imker en de molen staat bovendien garant voor een paar interessante uurtjes. 

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Bij de Annamolen wordt door de imker en de vrijwilligers al enkele jaren aandacht besteed aan de bijen. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Bij de Sint Annamolen staat een groot bijenhotel en de bloementuin aan de voet van de molenberg staan enkele bijenkasten. De bloementuin bij de molen is inmiddels in Weert en de hele regio bekend door de mooie weerfoto’s die fotograaf Jos Hebben hier maakt en die regelmatig bij de weerberichten op tv te zien zijn.

Bijen zijn boeiend

Imker Theo Jongeling vertelt zaterdag graag over zijn boeiende en nuttige hobby. Hij legt uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en laat bezoekers graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ook een kijkje nemen bij het bijenvolk is mogelijk. Durft u dat aan? Bij de Sint Annamolen is een bijenvolk met koningin ook in een open kast te zien. Misschien ontdekt u de koningin en zie je het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Vorig artikelFortuna Sittard – VFL Bochum bij Eindse Boys in Nederweert-Eind
Volgend artikelDe Bosuil Weert viert jubileum in 2023 met o.a. The Waterboys