Gratis advies bij energieloket Roermond

ROERMOND – De gemeente Roermond heeft een online en telefonisch energieloket geopend voor inwoners die vragen hebben over het energie zuiniger maken van hun woning. Zij kunnen hier gratis, onafhankelijk advies krijgen. Op de website staat bovendien informatie over energiebesparende maatregelen, het aardgasvrij maken van woningen en subsidie- en financieringsregelingen.

Waarom een energieloket?

In 2050 mogen geen woningen en gebouwen in Nederland meer op aardgas aangesloten zijn. Dit lijkt ver weg, maar op korte termijn krijgen we te maken met de overgang naar aardgasvrij wonen. De gemeente wil hier zo goed mogelijk bij ondersteunen. Bij het energieloket kunnen inwoners al hun vragen stellen en informatie opzoeken om zich voor te bereiden op de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan advies over isolatie of het aanschaffen van zonnepanelen.

Het online loket

Op de website www.duurzaambouwloket.nl/roermond staat meer informatie over energiebesparing, een stappenplan naar een aardgasvrije woning en subsidie- en financieringsregelingen. Bovendien kunnen inwoners er contactgegevens vinden van onafhankelijke, deskundige adviseurs en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. De pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Vorig artikelOpening vijf nieuwe historische fietsroutes
Volgend artikelKarin van der Linden exposeert textiele sfeerbeelden in Weert