Nieuw uitje in de Peel: Slag in de schaduw

MEIJEL – Tijdens het spel ‘Slag in de schaduw’ ga je terug naar de dagen dat Private David McKellar en het ‘2nd Battalion the Gordon Highlanders’ in de omgeving van Meijel verbleven. Gewapend met een volledig uitgeruste pukkel (rugzak) en heuse legerfiets ga je op missie. In de pukkel vind je een aantal attributen en een opdrachtenboek. Het opdrachtenboek is ‘jouw kompas’ van, naar en tijdens een vijftal missies verdeeld over Meijel.

Tijdens de vele missies beklim je o.a. de kerktoren van Meijel; breng je een bezoek aan het oorlogsmonument; maak je kennis met het mijnenvegen; bezoek je enkele oorlogsbunkers welke deel uitmaken van de beroemde Peelraamstelling; en bedwing je ook nog eens de 23 meter hoge belforttoren aan de rand van Nationaal Park ‘De Groote Peel’. Op iedere locatie dien je een missie te volbrengen en gaandeweg kom je steeds meer te weten over Private McKellar en hetgeen hij in Meijel e.o. tijdens de 2e wereldoorlog heeft meegemaakt.

‘Slag in de schaduw’ is bedacht en ontwikkeld door Buiten Zinnen en De Heere van Meijel. “Storytell over het oorlogsverleden van dit gebied, uitdagende opdrachten, en dat op de gaafste plekken van Meijel maken ‘Slag in de Schaduw’ in onze ogen een meer dan uniek spel voor jong & oud. Daarbij legt het ook nog eens een krachtige verbinding tussen de vele initiatieven die in Meijel de afgelopen jaren zijn uitgerold. Zo is het spel tot stand gekomen met de medewerking van Belfort Vossenberg, Heemkundevereniging ‘Medelo’ Meijel, Parochie Sint Nicolaas Meijel, Schutterij St. Willibrordus Meijel en Staatsbosbeheer. Een deel van de opbrengsten komen daarmee ook ten gunste aan deze initiatieven en dragen daarmee bij aan het behoud van al dat moois dat Meijel te bieden heeft.”

Meer info of reserveren? www.slagindeschaduw.nl

Vorig artikel13-jarige fietser overleden na aanrijding in Horn
Volgend artikelLezing: Hieronymus en Antonius, de twee heiligen van Weert