Open dag melkveebedrijf Van Helvoirt in Ell

ELL – De familie van Helvoirt nodigt iedereen van harte uit voor de open dag van hun melkveebedrijf aan de Laagstraat 12 in Ell. De open dag vindt plaats op zaterdag 18 juni 2022 van 11.00 tot 17.00 uur.

Ze willen geïnteresseerden graag een kijkje geven in hun gloednieuwe rundveestal waarin 200 melkkoeien zijn gehuisvest.

Verduurzaming

Samen streven ze naar een duurzame bedrijfsvoering met oog voor dier en omgeving. In de nieuwe biogasinstallatie wordt de biogas die uit mest vrijkomt omgezet naar groene aardgas. Dit levert een belangrijke milieuwinst op.

Door het plaatsen van zonnepanelen zijn ze tevens zelfvoorzienend op het gebied van energie.

Vermaak

Tijdens de open dag is ook een kinderspeelplein ingericht, kun je diverse stands bezoeken en wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Achtergrond

Afgelopen jaren is er vanuit Arvalis voor familie van Helvoirt het vergunningstraject verzorgd met betrekking tot hun melkveebedrijf, waardoor er in 2021 een flinke uitbreiding is gerealiseerd. De locatie biedt nu ruimte voor in totaal 500 melkkoeien.

Naast de nieuwe rundveestal is er een mono vergister geplaatst waardoor rundveemest om kan worden gezet in aardgas. De monovergister levert rechtstreeks op het gasnet en voorziet ongeveer 250 huishoudens van aardgas. In de huidige onzekerheden rondom de oorlog in Oekraïne en de sancties op Rusland is dit een enorme aanwinst voor de gemeente Leudal, aldus Arvalis.

Voorafgaand zal er op 17 juni 2022 een open dag voor agrariërs worden georganiseerd met diverse standhouders welke de realisatie tot stand hebben gebracht en leveranciers van het bedrijf.

Daarnaast worden er workshops verzorgd door o.a. Programma Integraal Aanpakken, welke mede mogelijk is gemaakt door financiering vanuit het Ministerie van LNV kijk voor meer informatie op www.integraalaanpakken.nl, de Rabobank en Deltaplan Agrarisch Waterbeheer.

Vorig artikelHet hoofd van de graaf Van Horne toch in de Paterskerk
Volgend artikel16 juni Sacramentsprocessie Weert