Opening Kasteelpark Nijenborgh met musical en vuurshow

WEERT – Op zondag 5 en maandag 6 juni vindt de feestelijke opening van Kasteelpark Nijenborgh, het Weerter stadspark, plaats. Tijdens het Pinksterweekend viert Weert twee dagen feest met tal van activiteiten, waaronder een muzikaal verhaal en spectaculaire vuurshow.

Het programma van het openingsweekend gaat op de eerste dag, na het openingssymposium met een imposant harmonieconcert, terug in de tijd. In het park worden activiteiten als een historische stoet en een kampement met riddergevechten en demonstraties georganiseerd. De avond transformeert vervolgens tot de Nacht van Nijenborgh. Maandag 6 juni staat in het teken van het park in het heden, met onder andere een gigantische picknick, kanoën in de kasteelgracht en levende standbeelden.

Nacht van Nijenborgh

Zondagavond 5 juni belooft een ongekend spektakel in het Weerter stadspark. Het programma opent om 19:30 uur met ‘Nijenborgh – ’n nów begin’, een muzikaal verhaal gebracht door Stichting Wieërt Amezieërtj, de makers van Rogstaekers De Legende en Graaf van Horne de Musical. Samen met de Weerter stadsgidsen en popkoor The Ray Stabbing Singers wordt een spannend en muzikaal verhaal over de historie van het park verteld. Met solisten Joss Mennen, Mark Fonteijn, Jean Stassen, Wendy van Dooren, Björn Wiermans en Leon Smolenaars mogen bezoekers een muzikale show van hoog niveau verwachten.

Aansluitend is het podium voor Dial24. De Weerter bigband, die in binnen- en buitenland al vele shows mocht spelen, maakt er in het gloednieuwe kasteelpark een feestje van. De avond wordt vervolgens afgesloten met een spectaculaire vuurshow, toepasselijk met de naam Finale de Feu. Het theatrale vlammenspektakel is geschikt voor de hele familie en biedt aan het einde een prachtig fotomoment bij zonsondergang.

Van en voor Weert

De kracht van het programma is dat het wordt gepresenteerd door en voor Weert. Veel lokale verenigingen dragen hun steentje bij met feestelijke activiteiten en presentaties. Het openingsweekend wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Weert, Provisus Stichting St.-Jozef en Stichting 1568. Het volledige programma is te vinden op www.stichting1568.nl.

Vorig artikelInschrijven voor de 10e Truckrun Weert
Volgend artikelCoalitiepartijen presenteren kandidaat-wethouders Weert