Choral Evensong in de Paterskerk

WEERT – Capella Sine Vinculls onder leiding van Bea van der Kaaij zal weer een Choral Evensong verzorgen op zondag 12 juni 2021 om 17.00 uur in de Paterkerk, Biest 43, Weert.

De Choral Evensong is een gezongen avonddienst uit de traditie van de Anglicaanse kerk en op 12 juni om 17.00u zal er o.a. muziek klinken van Reading, Gibbons, Attwood en meer. Deze muziek is speciaal uitgekozen ter gelegenheid van Drievuldigheidszondag.

Ze zingen de psalm in zogenaamde chant: dat is een manier van 4-stemmig reciteren met een koor. Zoals in alle getijdendiensten, heeft de psalm, naast de lezingen en gebeden, een centrale plaats in de choral evensong. Voor deze dienst zal het Psalm 47 zijn, een psalm die ook vaak met Hemelvaartsdag wordt gezongen. Ze zingen het op een chant van Geert van der Kaaij.

Dit jaar is het 5 jaar geleden dat de Capella Sine Vinculis voor het eerst meewerkte aan een Choral Evensong in Nederland. En wel in de Paterskerk in Weert. Normaal zingen zij meestal tijdens Pinksterzondag, maar ze hebben het een weekje opgeschoven in overleg met Gerard Heesterbeek ofm, omdat tijdens het Pinksterweekend het nieuwe Kasteelpark aan de Biest zal worden geopend. Er wordt veel drukte verwacht en waarschijnlijk zal het geluid van bands die daar zullen spelen, ook in de Paterskerk te horen zijn. Beter om naar een week later te verplaatsen.

De dienst zal voorgegaan worden door Gerard Heesterbeek ofm en Jeanne Giesbers. Toegang is gratis, maar er is wel een collecte aan het einde, waar u vrijwillig een bijdrage kunt doen ter bestrijding van de kosten.

Na de dienst zal er gelegenheid zijn om het glas met ons te heffen en te vieren dat we 5 jaar bestaan: het eerste lustrum!

Vorig artikel32e toertocht met oude motoren door Midden-Limburg op 6 juni
Volgend artikelInschrijven voor de 10e Truckrun Weert