Digitaal aangifte doen van geboorte in Weert

babyboom in Hamont-Achel

WEERT – Niet meer als kersverse vader of moeder je kindje aangeven op het gemeentehuis, maar gewoon achter de laptop, tablet of op je smartphone de geboorte van je kindje officieel maken. Geboorteaangifte doen is zo gepiept, er komt geen pen en papier meer aan te pas.

Vanaf vandaag is het in Weert mogelijk om digitaal aangifte te doen van de geboorte van je kindje(s). Veilig vanuit thuis of vanuit het ziekenhuis. Voor het doen van de aangifte ga je naar www.weert.nl/geboorteaangifte. Het enige wat je nodig hebt is de DigiD van de kersverse vader en moeder.

Het Sint Jans Gasthuis en verschillende verloskundigenpraktijken in de regio doen mee, waardoor er geen losse verklaringen en papieren meer nodig zijn bij de aanvraag. Wel vragen ze je om de naam van de arts/verloskundige in te vullen in de online aangifte. Op grond van de wet moet de arts of verloskundige namelijk de geboorte van je kindje bevestigen bij een online aangifte.

Als je liever naar het Stadhuis komt om persoonlijk aangifte te doen, dan is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk.

Vorig artikelBevolkingsonderzoek borstkanker in Weert
Volgend artikelHoorcollege: Ode aan Oekraïne – vanuit Kyiv, Odesa en Lviv