Nieuwe heilige met Moeselse banden

WEERT – Zondag 15 mei 2022 zal Paus Franciscus in Rome de Nederlander Titus Brandsma heilig verklaren. Pater Titus Brandsma een nauwe verbondenheid heeft met Weert en met name met de Moeselkapel.

De nieuwe heilige was kind aan huis bij de familie Driessen-van Geleuken die woonde op verdwenen boerderij “Souts” (tussen de huidige Jan de Oudelaan en Bernardlaan).

De familie Driessen had tien kinderen waarvan er negen religieus werden. Vier van hen behoorden tot de Karmelietenkloosterorde. Hubertus Driessen (1871-1946) zou de leermeester en begeleider worden van Titus Brandsma. In de Moeselkapel zijn nog twee kerkraampjes aanwezig die geschonken zijn door de familie Driessen.

Op de zondag van de heiligverklaring 15 mei aanstaande om 14.00 uur wil de parochie op voorspraak van de nieuwe heilige bidden om vrede in Oekraïne in de Moeselkapel, Irenelaan 93 te Weert. 

Peter Korten, voorzitter van geschiedkundig genootschap De Aldenborgh zal tijdens een korte lezing ingaan op Brandsma’s leven en zijn verbondenheid met Moesel. 

Ook zal pastoor Krewinkel ter gedachtenis aan hem en zijn verbondenheid met de Moeselkapel een portret van deze nieuwe heilige en martelaar die in concentratiekamp Dachau in 1942 om het leven kwam. 

Vorig artikelGigantische picknick in Kasteelpark Nijenborgh in Weert
Volgend artikelGratis theatercollege voor groepen 7 & 8 in het Munttheater Weert