Kinderen van Weert staan stil bij kanker tijdens de KinderLoop

WEERT – De voorbereidingen voor de 12-uurs wandelestafette Lopen voor Hoop op zaterdag 2 juli, tussen 11.00 en 23.00 uur bij Park Aan de Bron, lopen op rolletjes en de inschrijvingen voor deelname beginnen aardig op gang te komen.

Minder bekend is wellicht dat er tussen 14.00 en 15.00 uur een apart onderdeel voor kinderen is ingebouwd, de zogenaamde Kinderloop. Alle basisscholen van Weert zijn benaderd om mee te lopen, maar ook vriendengroepen, buurtschappen en verenigingen kunnen een eigen kinderteam aanmelden.

Onder aanmoediging van de volwassen teams lopen zij een eigen ronde om stil te staan bij kanker. Tijdens de Kinderloop spelen er kinderbands om te zorgen voor nog meer gezelligheid! Ook voor en na de Kinderloop zijn er volop activiteiten voor kinderen. Zo is er een kinderplein ingericht met spelletjes, een braderie en zijn ze uiteraard ook van de partij bij de festiviteiten voor de volwassen teams. Ieder kind dat deelneemt krijgt bovendien een goodiebag.

Deelname per kind bedraagt € 1,= en aanmelden kan via www.lopenvoorhoop.nl

Workshop

In aanloop naar dit evenement kunnen de basisscholen van Weert en omstreken een aanvraag doen voor een workshop over het evenement Lopen voor Hoop en het Toon Hermans Huis Weert. Deze workshop wordt verzorgd door het Toon Hermans Huis en Punt Welzijn. De aanvraag kan gedaan worden via [email protected].

Wat is Lopen voor Hoop?

Lopen voor Hoop is een evenement waarin het leven, samen stilstaan bij en aandacht geven aan kanker centraal staan. Door deelname aan het evenement en door in actie te komen, maken we een vuist tegen kanker en wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker. Daarnaast wordt met dit evenement  een bijdrage geleverd aan het leefbaar maken van een leven met kanker, zowel voor patiënt als naaste omgeving.

Waar gaat de opbrengst naar toe?

De opbrengst van het evenement gaat naar Kankeronderzoekfonds Limburg en het Toon Hermans Huis Weert. Voor meer informatie over beide doelen wordt verwezen  naar de websites www.kankeronderzoekfondslimburg.nl  en  www.toonhermanshuisweert.nl

Het programma

Tijdens het evenement op 2 juli 2022 staat een aantal activiteiten gepland zoals:

  • een dag-vullend entertainmentprogramma met optredens van lokale bands en artiesten;
  • een braderie verzorgd door de deelnemende teams;  
  • een kinderplein met activiteiten.

Er is ook een gezellig horecaplein waar iedereen voorzien wordt van een drankje en een hapje.

Gedenkmoment

Om 21.30 uur wordt letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij kanker tijdens  een speciaal Gedenkmoment voor iedereen die te maken heeft gehad of nog te maken heeft met kanker. Bij deze ceremonie zullen kaarsen branden  in zelf bewerkte kaarsenzakken  (te koop bij de organisatie voor € 5,00) als ondersteuning van dit sfeervolle moment in het programma. Na de finish van de wandelestafette om 23.00 uur en de feestelijke bekendmaking van de voorlopige opbrengst wordt het leven gevierd  met livemuziek.

Voor meer info: kijk op www.lopenvoorhoop.nl

Vorig artikelGoed moment voor een persoonlijke lening
Volgend artikelWethouderskandidaten CDA, JAN en de Nederweerter VVD bekend