Nieuwe gedichtenbundel Sjannie van Nierop

Wie herkent het niet? Velen hebben ermee van doen gehad. Je voelt, naar het in eerste instantie lijkt, een niet noemenswaardig  knakje of stroomscheutje in je rug. Het blijkt echter de opmaat naar een ellendige tijd. Dat overkwam ook Sjannie van Nierop. Ze kon opeens maandenlang niets meer. Gewone eenvoudige zaken als sokjes aandoen of haren wassen, áls het al lukte, werden grote ondernemingen en werden een uitdaging om voor elkaar te krijgen. Elke beweging gaf veel pijn. Daar lag ze dan, weken, maanden, dagelijks de meeste uren op de bank. Zélfs zitten was een groot probleem. Maar er gebeurde iets anders. Er ontsproten gedichtjes. Aan tafel zitten om ze op te schrijven of achter de laptop was geen optie. Dan maar liggend op de bank op de smartphone. Zo schreef ze vele regeltjes. Toen ze weer wat mobieler werd liet ze ze aan de plaatselijke drukker, Huib van Deursen, lezen. Hij zei: “Je hebt talent.” en zo kwam van het één het ander. Haar eerste bundel met gedichtjes is een feit. Een boekje met veel humor maar ook ernst en herkenbaarheid voor iedereen die zelf of in zijn omgeving weleens met rugproblemen heeft kennisgemaakt maar zeker ook een feest om te lezen voor ieder ander. Ze is trots op haar bundel en blij dat drukkerij van Deursen haar hiermee wilde helpen. “Fijn hoe zo’n negatief gebeuren je opeens een bepaalde weg doet inslaan waardoor het uiteindelijk overwachts leidt naar zo’n mooie positieve uitkomst.”

Het boekje is verkrijbaar bij Bruna Weert en Nederweert onder de titel: ‘k Dacht het niet.. (isbn: 9789464374889) voor €15,95

Of stuur bij interesse een email naar [email protected]

Én er zijn alweer nieuwe gedichtjes in de maak. Héle andere nu. “Er zitten echt weer super leuke bij. Oók ééntje over Nederweert.” verklapt ze. Wie weet komt er ooit nog een volgende bundel.
Vorig artikelInternationaal Kinderfestival Weert sprankelt en bruist
Volgend artikelOnderzoek naar geroofde panden van Joden