Tijdelijke sluiting woning Regentesselaan 37 Weert

WEERT – Burgemeester Vlecken heeft onlangs besloten om een drugspand aan de Regentesselaan 37 tijdelijk te sluiten. De sluiting geldt voor een periode van zes maanden. De burgemeester heeft dit besloten nadat in de woning zowel hard-als softdrugs zijn aangetroffen.

Tijdelijke sluiting geldt ook voor verhuurde panden

Met deze tijdelijke sluitingen wil de burgemeester van de gemeente Weert een bijdrage leveren aan de bestrijding van de drugscriminaliteit. Ook wanneer panden verhuurd worden en de verhuurder niets met de drugsactiviteiten te maken heeft kunnen drugspanden gesloten worden.

Verhuurders hebben de plicht om op het gebruik van het gehuurde toe te zien om te voorkomen dat hun pand gebruikt wordt voor illegale drugsactiviteiten.

Wet Damocles

De sluitingen gebeuren op basis van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Vorig artikelWie uit Weert verdient in 2023 een lintje?
Volgend artikelDienst voor Oekraïense gasten in Weert