Vanaf 8 mei voorjaarsdienstregeling in regio Limburg

Vanaf 8 mei zal Arriva in de regio Limburg een voorjaarsdienstregeling rijden. De bussen in Limburg rijden een dienstregeling die gebaseerd is op de vakantiedienstregeling, aangevuld met sommige scholierenlijnen en extra ritten of materieel waar drukte wordt verwacht.

De voorjaarsdienstregeling loopt tot aan de zomervakantie. Met deze aangepaste dienstregeling wordt onverwachte uitval van diensten voorkómen. Arriva raadt reizigers aan om hun reis vooraf te plannen via de reisapps.

Er worden geen lijnen of haltes uit de dienstregeling gehaald. Hierdoor blijft het OV bereikbaar voor iedereen voor wie dat nu ook het geval is. De aanpassingen zitten vooral in lagere frequenties waarmee bussen rijden op momenten dat dat kan. Voor Arriva-treinen gelden geen aanpassingen in de dienstregeling ten opzichte van nu.

Onverwachte uitval voorkómen

Door de beperkte inzetbaarheid van personeel is het niet mogelijk om de reguliere dienstregeling te rijden, waardoor nu soms onverwacht of op het laatste moment ritten uitvallen. Door de dienstregeling op voorhand aan te passen, wordt onverwachte uitval voorkómen waardoor reizigers beter kunnen vertrouwen op de dienstregeling op de reisapps.

Aangepaste busdienstregeling

In de basis wordt bij bus met een vakantiedienstregeling gereden, aangevuld met de volgende extra’s:

  • Een groot deel van de scholierenlijnen rijdt wel, ondanks de vakantiedienstregeling.
  • Extra ritten op bepaalde momenten van de dag om capaciteitsproblemen te voorkomen;
  • Groter materieel op een aantal lijnen waar in de vakantie met een taxibus wordt gereden;

Plan je OV reis

De start- en eindtijden van het OV blijven, zoals gebruikelijk in de vakantiedienstregeling, ongewijzigd. Arriva adviseert reizigers altijd voor meer informatie te kijken op www.arriva.nl. De aangepaste dienstregeling is ook zichtbaar in de reisplanners.

De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl).

Vorig artikelMoederdag-fotospeurtocht door de binnenstad van Weert
Volgend artikelNieuw bestuur voor Stichting Gaan voor Goud