Huub Paar neemt afscheid van het Weerter Scholen Toernooi

WEERT – Na 45 jaar neemt Huub Paar op 13 mei afscheid van ‘zijn’ Weerter Scholen Toernooi’ (WST) en gaat hij van zijn andere hobby’s genieten.

Huub was jarenlang leerkracht op Basisschool De Biest, voorheen de Sint Hieronymusschool. Op die school was hij ook, tot de opheffing, directeur. Ook na zijn pensionering bleef hij steeds nauw betrokken aan het WST. Binnen het WST-comité was hij de voorzitter, schreef de vergaderingen uit en leidde die ook.

Zelf verklaarde Huub ‘pas te stoppen als zijn kleinkinderen van de basisschool af waren’. Hij heeft er uiteindelijk nog vier jaar aan toegevoegd.

Over het WST

Het WST is een non-profit organisatie van ongeveer tien leerkrachten van de Weerter basisscholen die voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle Weerter basisscholen een jaarlijkse sportdag organiseert.

Op die dag komen zo’n 1000 leerlingen naar de sportvelden van FC Oda en naar sporthal Boshoven om diverse sporten te beoefenen: voetbal, handbal, trefbal en basketball. Die laatste sport wordt in de sporthal gespeeld en de WST-organisatie wordt daarbij geholpen door BAL (Basketbal Academie Limburg).

Ook FC Oda, de Gemeente Weert en het Rode Kruis (EHBO) zijn op vele fronten behulpzaam.

Voor meer informatie over het WST: https://weerterscholentoernooi.webnode.com/

Vorig artikelLegotentoonstelling Bricktopia in Nederweert
Volgend artikelDe KoningsKanjer is gevallen in Weert