De KoningsKanjer is gevallen in Weert

Fotograaf: Jurgen Jacob Lodder voor de Postcode Loterij

De Weerter vlaai kan uit de koeling worden gehaald: 1 mei is nu al de mooiste dag van het jaar voor 15 Postcode Loterij-deelnemers uit het Limburgse Weert.

De allereerste KoningsKanjer ooit viel namelijk op hun postcode (6002 AR). De gelukkige winnaars verdelen de helft van het miljoenenbedrag (18,35 miljoen euro) met elkaar. De andere helft gaat naar Postcode Loterij-deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode (de eerste vier cijfers van de postcode: 6002). 

De vijftien geluksvogels die meespelen met de volledige winnende postcode verdelen de helft van de KoningsKanjer van 36,7 miljoen euro (18,35 miljoen euro) met elkaar. Zij nemen cheques uiteenlopend van 965.789 euro tot 2.897.368 euro in ontvangst.

Henk en Ciska worden door Caroline Tensen verrast met een cheque van 1.931.578 euro. Ciska: “Ik werk al veertig jaar in de horeca. Mijn droom kwam uit toen ik twee jaar geleden mijn eigen lunchroom opende. Met de prijs wil ik mijn zaak verbouwen. Dan hebben al mijn klanten er plezier van. Met de marktkooplui die altijd bij ons op het plein staan gaan we straks op vakantie naar Ierland. Die jongens trakteren we daar allemaal op een rondje. Dat wordt feest, hoor!’’ 

Ook buurtgenoten vallen in de prijzen

Niet alleen Postcode Loterij-deelnemers die meespelen met de winnende postcode vallen in de prijzen. Ook hun meespelende buurtgenoten waarvan de postcode begint met 6002, delen mee. Hoeveel zij per lot winnen, wordt op zaterdag 7 mei feestelijk bekendgemaakt.

Vorig artikelHuub Paar neemt afscheid van het Weerter Scholen Toernooi
Volgend artikelMoederdag-fotospeurtocht door de binnenstad van Weert