Schietbomen staan in de grond voor het OLS 2022 in Meijel

MEIJEL – De schietbomen voor het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2022 in Meijel staan in de grond. Zaterdag 30 april werden maar liefst 41 schietbomen geplaatst. Het OLS 2022, dat op 3 juli plaatsvindt, komt steeds dichterbij.

Het is vanaf nu voor iedereen zichtbaar. Een mooie mijlpaal, waarbij op feestelijke wijze werd stilgestaan door de schietbomen in te zegenen door Kapelaan Roger. Ook werd dit uiteraard muzikaal omlijst.

“Vele vrijwilligers hebben al veel werk verzet om het terrein klaar te stomen voor het OLS. Nu de schietbomen staan, is het terrein ook echt al te bewonderen door iedereen. Een mooi startschot waar we samen bij stil hebben gestaan. Uiteraard is er ook nog veel werk te verzetten, maar we zijn nu al trots dat we samen met vele vrijwilligers gaan zorgen voor een prachtig OLS-terrein”, aldus Leo Kuepers, voorzitter van de werkgroep Terrein & Techniek OLS 2022.

OLS 2022 – dè rakt òw

Het kavelen, ook wel in de volksmond ‘schieten’ genoemd, is een belangrijk onderdeel tijdens het OLS. Dat bepaalt welke schutterij dit jaar ‘D’n Um’ mag overnemen van Schutterij St. Willibrordus Meijel. “Ons streven is om dit jaar een OLS neer te zetten dat iedereen gaat raken”, zegt Hubert Vos, voorzitter van OLS 2022.

Vorig artikelLindeboom behaalt predicaat beste pils van Nederland
Volgend artikelPicknick, kampement en muziekshow tijdens opening Kasteelpark Nijenborgh