Nieuwe wandelgids Graaf van Hornepad

WEERT – Het is de langste aaneengesloten wandelroute rondom Weert, het Graaf van Hornepad. Onlangs bracht wandelsportvereniging OLAT een nieuw routeboekje uit. Het is inmiddels de zesde uitgave.

Wijzigingen in route

In de nieuwe gids is een aantal wijzigingen in de route opgenomen. Zo maakt het pad een uitstapje richting Heijkersbroek in Ell. Ook vonden er enkele aanpassingen plaats in het IJzeren Man-gebied. Pad coördinator Theo Beelen hield onlangs de voorjaarsbijeenkomst met de markeerders die het Graaf van Hornepad onderhouden. Hij is erg tevreden over de route.

Oude markeringen blijven tijdelijk gehandhaafd

De nieuwe gids is te koop via de website van wandelvereniging OLAT (www.olat.nl). De kosten bedragen € 9,25, exclusief verzendkosten. Om er voor te zorgen dat wandelaars die nog een verouderd boekje hebben niet verdwalen blijven de markeringen van de oude route een tijd gehandhaafd. De nieuwe gids is ook te koop bij boekhandel Bruna (op de markt in Weert) en bij het startpunt van de wandelingen die OLAT organiseert.

Jubileumjaar en herdenkingswandeling

In 2023 bestaat het Graaf van Hornepad 30 jaar. Dat willen de beheerders op een bijzonder manier vieren. De voorbereidingen op het jubileumjaar zijn in volle gang. Verder wordt gewerkt aan het organiseren van de vierde editie van de Riet Emans herdenkingswandeling. Deze vindt plaats op zaterdag 21 mei en start om 10.00 uur vanaf fiets- en wandelcafé Peerkesbos. Binnenkort meer nieuws over de herdenkingswandeling.

Vorig artikelStart bouw woonbegeleidingscentrum PSW in Meijel van start
Volgend artikelEnergietoeslag voor mensen met een kleine beurs